Umetniški duet: Nina Kosmač in Rafael Amargo

Slovenska pisateljica Nina Kosmač, vnukinja slovenskega pisatelja Cirila Kosmača, bo izdala svojo novo knjigo z naslovom Srebrn prah. Knjiga je sestavljena iz kratkih zgodb in vsebuje veliko slik, kolažev in pesmi, ki jih je za knjigo podaril plesalec flamenka Rafael Amargo.

Skupna ljubezen do pesnika Lorce in flamenka

Kosmačeva in Amargo sta našla skupno točko – povezuje ju ljubezen do pesnika Federica Garcia Lorce. Rafael sebe označuje kot »Lorkiana«, kar pomeni, da ni le oboževalec Federica Lorce, vendar tudi živi z njegovimi koncepti bivanja.

Povezuje ju tudi ljubezen do flamenka, španskega izraznega plesa. Amargo je koreograf in plesalec flamenka, s katerim se skuša izražati in vzbujati čustva. Prav tako pa je prejel tudi nagrado za najboljšo uprizoritev flamenka v državi.

Zbirka bo izšla v dveh jezikih

Kosmačeva je svoj prvi roman z naslovom Utvare izdala lansko leto in ta opisuje odraščanje v švicarskih internatih in o otrocih tretje kulture. Kmalu pa bo izšla zbirka kratkih zgodb Srebrn prah. Avtorica jih opisuje kot »sedem zgodb, krutih kot življenje, z nepredvidljivim koncem«. Ilustracije ji je podaril Amargo v podporo slovenskim kulturnikom zaradi krize, ki jo je povzročil koronavirus. Slike, ilustracije in kolaži sovpadajo z besedilom kratkih zgodb, ki jih bo Nina Kosmač predstavila v svoji novi knjigi.

Kosmačeva je poudarila, da bo zbirka izšla tudi v španščini, saj cilja tudi na njihov literarni trg. Pravi pa tudi, da si želi, da bi Amarga po izidu zbirke povabili kot plesalca ali grafičnega umetnika v Slovenijo na festival ali razstavo.

Prejšnji članekBlagovne znamke, ki v Sloveniji in po svetu najbolj onesnažujejo okolje
Naslednji članekIzjave Donalda Trumpa skozi leta

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.