V slovenskem prevodu izšla knjiga Rezerva, princa Harryja

Avtobiografija princa Harryja podira rekorde v letu 2023
Avtobiografija princa Harryja podira rekorde v letu 2023, zdaj tudi v slovenskem prevodu

Ena najtežje pričakovanih knjig je izšla v slovenskem prevodu pri založbi Beletrina. Rezerva je avtobigrafija princa Harryja, ki v zadnjih letih polni naslovnice medijev. Prevedel jo je Jure Šešet, na 564 straneh pa lahko bralci najdejo preteklost člana Kraljeve družine.

Rezerva princa Haryja v slovenskem prevodu

»Bil sem senca, podpora, pomožni načrt. Na svet sem prišel, če bi se Willyju kaj zgodilo. Bil sem poklican, da bi zagotavljal pomoč, razvedrilo, sprostitev in po potrebi kakšen rezervni del. Mogoče ledvico,« se glasi eden od vidnejših citatov iz knjige, ki jo je napisal princ Harry. No, pravzaprav jo je napisal J. R. Moehringer za založniško hišo Penguin.

Rezerva princa Harryja
Rezerva princa Harryja Foto: on beletrina

V izvirniku je izšla januarja 2023, na prevod pa slovenske bralke in bralci niti nismo čakali tako dolgo. Knjiga je Harryjeva pripoved o svojem dosedanjem življenju.Naslov se nanaša na aristokratski pregovor, da sta potrebna »dedič in rezerva«, da zagotovita, da dediščina ostane v družini, če se ded

iču kaj zgodi. Knjiga je avtobiografija, vendar se začne bližje koncu, ko opisuje srečanje z očetom in bratom, da bi govorili o Harryjevem načrtu, da odstopi od svoje kraljeve vloge. Kasneje se osredotoči na svojo izobrazbo, čas, ki ga je preživel v britanski vojski, ter odnos z družino in ženo Meghan.

»Rezerva nemudoma popelje bralca v preteklost do ene od najbolj srce parajočih podob dvajsetega stoletja: dveh mladih fantov, dveh princev, ki hodita za krsto svoje matere, pri tem pa ju svet žalostno – in zgroženo – gleda. Medtem ko so princeso Diano polagali k večnemu počitku, so se milijarde spraševale, le kaj si princ William in princ Harry mislita, le kako se počutita – in kako se bo odslej odvijalo njuno življenje. Za Harryja je končno napočil čas za to zgodbo.«

Beletrina pozdravlja svojo novo zbirko Žametna Beletrina

Založba Beletrina je novo knjižno zbirko Žametna Beletrina zasnovala na čelu z izkušeno urednico Branko Fišer, dobro poznavalko dogajanja na slovenskem in tujih knjižnih trgih. V zbirko bodo vključene sodobne, privlačne zgodbe, uspešnice s svetovnih knjižnih trgov, največkrat žanrsko obarvane, pa tudi vznemirljiva dela domačih avtorjev, s katerimi bomo skušali nagovoriti čim več ljudi in jih povabiti k branju. Ena od teh knjig je tudi Rezerva.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOdlična novica za državljane iz Državnega zbora!
Naslednji članekOcena filma: Napoleon
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.