Višavec v skušnjavi združuje ljubezen s čarovnijo

Oboževalci kultne serije Outlander se dobro zavedajo privlačnosti škotskega višavja. Dežela kiltov in viskija je bogata s kulturo in miti, zato ni nič čudnega, da so številni ljubezenski romani dogajajo ravno tam. Družinska saga klana MacKenzie se odvija sredi čudovite Škotske poznega 14. stoletja.

Višavec v skušnjavi je nenavadna ljubezenska zgodba, saj v sebi skriva tudi pridih magičnega. Glavni junak Darroc namreč sanja o vranjelasi lepotici, ki se nato znajde na njegovi obali. Arabella je preživela brodolom in se znašla na neznanem otoku. V osnovi gre za zgodbo o Romeu in Juliji, saj usojena ljubimca prihajata iz sprtih klanov.

Kljub temu pa ne dopustita, da bi jima to prekrižalo pot in po začetnem upiranju privlačnosti si priznata ljubezen. Zgodba je polna škotske zgodovine in kulture, od majhnih podrobnosti, kot je hrana, do očitnejših elementov, kot je pokrajina.

Ta ljubezenski roman bo popestril še tako temačno zimsko noč. Ni lepšega od ljubezenskega romana, ki nas popelje v davno preteklost in oddaljene kraje. Če si gledala in oboževala Jamieja iz serije Outlander, se boš zaljubila tudi v Darroca. Kanček magičnosti pa tej ljubezenski zgodbi dodaja piko na i.

Višavec v skušnjavi: Sue-Ellen Welfonder, prevedla Mojca Lorber, založba Triskelion, 367 strani.

Knjigo priporočamo predvsem ženskemu občinstvu, ki bo uživalo v tej strastni ljubezenski zgodbi. Bere se zelo hitro, zato je popolno razvedrilo za po koncu izpitnega obdobja. Privošči si skodelico vroče čokolade in odpotuj na Škotsko 14. stoletja. Ne bo ti žal.

Recenzijo nam je omogočila založba Triskelion.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekV torek dijaški bojkot pouka na daljavo
Naslednji članekŠtudija ugotovila, da so necepljeni otroci bolj zdravi

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.