Zbrka poezije Zale Đurić Ribič je izjemna

Zala Đurić Ribič je izdala svojo zbirko poezije z naslovom Zbrka poezije. Poezija je prirejena za naš čas, naše mlade in tiste starejše, ki mislijo, da znajo uporabljati naš sleng. Prijetno branje vsestranske Zale Đurić Ribič, ki je marsikomu še enkrat pokazala, da je njen talent razpet v precej smeri. Zbrka poezije to enostavno potrdi in ponese njeno ime kot avtorica še malo višje proti nebu.

Zbrka poezije je odličen vstop nove zvezde poezije

Avtorica nam v Zbrki ponudi deventinpetdeset pesmi in nas popelje vse od zlomljenega srca do romantičnih poljubov, od iskanja pomena do brezglavega norenja, od ležanja pod zvezdami do osamljene postelje in od njenih do naših spominov. Zbrka poezija je zares čudovito branje. Ne le to, tudi naslovnica je fantastična.

Zbrka poezije: Zala Đurić Ribič, založba Ocean, 72 strani.

Vsaka izmed pesmi se te dotakne. Ena seže globoko v srce, ker si to tudi sam doživel. Druga pa v del spominov, ki ti že dolgo niso nekaj pomenili. Če je bil to Zalin cilj, je uspela. Uspe pa tudi pri mešanju enostavnih in bolj zapletenih pesmi. No, tako se vsaj zdijo na začetku. Po prebranem pa začnemo pesem dojemati veliko bolje, kot smo sprva nameravali. Ni nujno, da nas bo bistvo zadelo takoj po prebranem, lahko da nas zadane nepripravljene. Take pesmi pač so, dobijo nas, ko smo sami. Postanejo del nas in nam pomagajo skozi težke čase ali pa nam pomagajo zapomniti si dobre čase. V Zbrki poezije je vsakih nekaj.

Zala Đurić Ribič je fantastičen talent, ki nam vsako leto ponudi nekaj novega. Če je bila lani slikanica in letos poezija, se lahko močno veselimo naslednjih let. Za konec pa tista, ki se mi je v trenutku pisanja članka najbolj vtisnila v spomin.

Oči imaš odprte,
praviš, da sem lepa.
S srcem se ne trudi,
pojma nimaš, kaj ti moje nudi.

Recenzijo nam je omogočila založba Ocean.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTop ideje za domači fitnes
Naslednji članekKako naši možgani sledijo kam gremo mi in drugi?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.