5 fakultet v katerih straši

Na fakultetah ne strašijo samo pradavni profesorji in slabe ocene. Zate smo zbrali pet fakultet, na katerih odsvetujemo pozno učenje ali nočna predavanja. In šokantno se na seznamu znajde tudi lokacija v Sloveniji.

5. Univerza Durham, Združeno kraljestvo

Vsi poznamo študenta, ki mu v življenju največ pomenijo akademski dosežki. Eden izmed takšnih študentov je obiskoval tudi univerzo Durham. Frederick Copeman je bil mlad študent na univerzi, ki pa je zaradi akademskega neuspeha storil samomor.

Vrgel se je v smrt z stolpa katedrale, ko je izvedel da ni naredil nekega izpita. Najbolj nesrečen del njegove smrti? Izpit je v resnici naredil a je bilo njegovo ime na drugi strani objavljenega seznama pozitivnih ocen.

Študentje, ki obiskujejo Durham pripovedujejo o fantomskih korakih v delu univerze, kjer je včasih Copeman imel sobo. Študentska soba 21 naj bi bila velikokrat prizorišče nenavadnih dogodkov in nekateri sumijo, da je bila ta soba domovanje Fredericka Copemana.

Ali je soba 21 bivše bivališče Fredericka Copemana?
Ali je soba 21 bivše bivališče Fredericka Copemana?

4. Fakulteta Wells, ZDA

Fakulteta Wells v zvezni državi New York ima temačno in tragično zgodbo. V zgodovini je ta prostor znanja prizadela huda oblika gripe. Zaradi kriznega stanja so enega izmed prostorov fakultete spremenili v mrtvašnico, kamor so spravljali trupla študentov, ki so preminili. Epidemija naj bi bila tako huda, da so kot opozorilo na kužno bolezen, vhodna vrata prebarvali na rdečo.

Ko je bilo konec epidemije so mrtvi našli svoje večno počivališče in vrata so prebarvali nazaj v originalno barvo. Toda kaj kmalu so študentje in osebje doživeli šok. Vrata so kmalu dobiva nazaj rdečo podobo.

Vrata so nato večkrat poskusili prebarvati a rdeča se še vedno prebije na plano in opominja mimoidoče na smrtonosne skrivnosti, ki so jih skrivala. Mogoče pa niso vsi mrtvi našli svoj večni mir?

Kužno znamenje
Kužno znamenje

3. Univerza Nagasaki, Japonska

Večini vas takoj dobi asociacijo ob besedi Nagasaki. Gre za isti Nagasaki, ki je bil tarča napada z atomsko bombo leta 1945. V trenutku, ko je atomska bomba Debeli mož detonirala, je življenje izgubilo tudi 800 študentov ter profesorjev univerze.

Dan danes mnogi študentje in tudi osebje zatrjujejo, da se v nekaterih predelih univerze voha vonj gorečega človeškega mesa in pritajeni kriki na pomoč. Še en dokaz, da je nuklearno vojskovanje vsekakor nečloveško.

Posledice nuklearnega vojskovanja
Posledice nuklearnega vojskovanja

2. Univerza Heidelberg, Nemčija

Nacizem je pustil mnogo brazgotin v našem svetu in kulturi. Zakaj nebi pustil tudi nekaj sledi v paranormalnem? Heidelberg je bila univerza, ki je v času oblasti Adolfa Hitlerja burila marsikatero nočno moro.

Za začetek se je na univerzi izvajala sterilizacija žensk, ki po nacistični metodologiji niso bila primerna za razmnoževanje. Prostori, kjer so se izvajale krute operacije, naj bi še dan danes bil srhljiv in odbijajoč. Ponoči naj bi se okoli prostora slišalo tuljenje nesrečnih žensk, katerim so včasih posege delali na živo.

Poleg tega je bil Heidelberg priča požigu knjig, tako imenovani kulturni čistki. Študentje naj bi še dan danes vonjali goreč papir, dim in cvrčeče usnje vezave. Marsikdo bo rekel, da knjige pa res niso strašljive. Kdo pa mislite, da je te knjige zagovarjal in celo pisal? Tudi njih se je dotaknila »kulturna čistka«.

Duhovi profesorjev, ki so umrli groznih smrti v koncentracijskih taboriščih, naj bi puščali današnjim študentom sporočila v kredi na šolskih tablah in se prikazovali na nočnih predavanjih, kakor da jih še vedno poučujejo.

Kje mislite, da so pristali zagovorniki knjig, ki so jih nacisti sežigali?
Kje mislite, da so pristali zagovorniki knjig, ki so jih nacisti sežigali?

1. Filozofska fakulteta Ljubljana–oddelek za Etnologijo in kulturno antropologijo in oddelek za Arheologijo, Slovenija

Da, tudi pri nas imamo fakulteto na kateri straši. Oddelka za Etnologijo in kulturno antropologijo ter Arheologijo se nahajata na Zavetiški ulici 5 v Ljubljani. Tam naj bi nekoč stala sirotišnica. O prekletstvu te lokacije pa vam lahko povem kar sam, saj sem tam obiskoval predavanja.

O zgodovini oddelka sem slišal marsikaj. Da je bila ta stavba prej sirotišnica za dekleta in da se je pripetila tragedija, ki je povzročila smrt nekaterih deklic. Razlogov smrti je bilo več. Naj bi šlo za špansko gripo ali pa za požar.

Kakorkoli, varnostniki se v tej stavbi menjajo redno. Luči naj bi se ugašale in prižigale, ponoči naj bi varnostnikom sledili neznani drobceni koraki, na oknih so študentje ponoči videvali obraze deklic. Najbolj strašljiv del? Zakaj so okna zgornjih nadstropji zavarovana z rešetkami?

Ali je res možno, da so katere izmed deklic umrle prerane smrti?
Ali je res možno, da so katere izmed deklic umrle prerane smrti?

Tako, to je bila zbirka petih fakultet na katerih naj bi strašilo. Ali te je katera zgodba pretresla ali prestrašila? Zase lahko samo rečem, da mi je žal, da sem ta članek raziskoval in pisal ponoči, ko sem bil sam v stanovanju.

Prejšnji članekNova linija veganskih okusov na strehi prestižne restavracije
Naslednji članekPeter Prevc postal ambasador znamke Huawei!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.