Čajnica Gallus: zgodba in nagradna igra

Če te pot zanese po Gallusovem nabrežju, se lahko znajdeš pred elegantno mestno hišo, kakršnih mrgoli na ljubljanskih nabrežjih. A ta je drugačna. Rdeča vrata domače vabijo in vonj po cimetu, sadju, kavi in toploti to povabilo še olepša. Tako vstopiš v čajnico Gallus.

Nastanek

Miloš Sabljić si je želel odpreti lokal. Znanci so mu svetovali, naj odpre kavarno ali pa bar. Toda Miloša to ni veselilo. Kot strasten športnik sam nikoli ni pil alkohola ali pa kadil. Tako se tudi ni videl kot lastnik bara, kjer bi rogovilili in se drli opiti gostje, kjer bi se polivalo in razgrajalo.

Zato je raje z ženo obiskal že dve obstoječi čajnici – eno na Bledu in drugo v Novem mestu.  Tako se mu je utrnila ideja, kakšnega lokala lastnik bo.

Ambient in ponudba

Čajnica Gallus je okusno opremljena. Tla prekrivajo tople preproge, lesene mize in stoli ter pult pa še pripomorejo k temu, da se gost počuti domače. Skozi prostor veje nežna klasična ali pa jazz glasba, ki pa ni preglasna, temveč le prijetna spremljava zanimivega pogovora ob čaju.

Ob vročih poletnih dneh pa se lahko obiskovalci ohladijo z različnimi limonadami, lokalnimi pivi in okusnimi vini pod ogromnim drevesom, ki straži teraso nasproti vhoda v čajnico.

Komur zakruli želodec, pa lahko zagrize v hrustljav toast ali pa se posladka s tortico, makronom ali svežim rogljičkom. Ker se gospod Miloš zaveda različne preference glede prehrane, so lahko toasti tudi vegetarijanski, tortice pa presne.

Kultura pitja čaja

Gospod Miloš nam je žal priznal, da je malce razočaran nad kulturo pitja čaja v Sloveniji, a upa, da se bo to v prihodnje spremenilo in da bomo začeli ceniti zdrave lastnosti tega napitka. A je vseeno moral razširiti ponudbo tudi na pivo in vino, limonade ter brezalkoholne pijače.

Najbolj pa se trudi, da se imajo gostje prijetno in da je njegovo osebje srečno. In plod tega načela je umirjena atmosfera v čajnici in pa tudi prijetna ter prijazna postrežba s strani osebja.

Torej če želiš mirno spiti čaj ali kavo ob čtivu ali pa s prijatelji ob kozarcu vina na poletni večer predebatirati nekaj tem, je čajnica Gallus idealna lokacija za to.

Nagradna igra

Ker pa nas je zgodba gospoda Miloša navdihnila, smo z njegovo pomočjo pripravili nagradno igro. Obišči nas in nam sledi na našem Instagramu: revija_student, »všečkaj« objavo nagradne igre in pod njo komentiraj, s kom in zakaj bi šel na pogostitev v čajnico Gallus.

10. 12. bomo izbrali dva nagrajenca, ki bosta prejela bon in z njim peljala izbrano osebo v prijetni svet čaja na Gallusovem nabrežju. Nagrajenca bosta objavljena na naših »storyjih« in označena pod objavo.

Si že kdaj prestopil-a prag čajnice Gallus? V komentarjih nam povej svoje vtise in nas še naprej spremljaj, saj bomo kmalu pripravili še kakšno nagradno igro.

Prejšnji članekPodarjamo novo Nokio 7.1
Naslednji članekSmeh in aplavz so preglasili celo podiranje kulis

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.