Čas je za … Gala univerzitetni ples Univerze v Ljubljani!

Že res, da smo študenti sicer vajeni norih žurk v klubih in barih, ampak sedaj je čas za nekaj malo bolj sofisticiranega. Na vrsti je Gala univerzitetni ples ob praznovanju 100-letnice Univerze v Ljubljani. Gala dogodek bo združil vse plesne navdušence – študente, zaposlene in alumne Univerze v Ljubljani.

Dogodek se bo odvil 5. 12. 2019, s pričetkom ob 20.00, v Festivalni dvorani v Ljubljani. Na plesišču se bomo vrteli v ritmih standardnih plesov (angleški valček, tango, dunajski valček, foxtrot – quickstep) in nekaterih latinsko-ameriških plesov (samba, salsa, rumba).

Udeležba je za udeležence brezplačna. Brezplačne karte so na voljo preko te povezave. Število mest je omejeno, tako da pohiti s prijavo.

Na gala univerzitetnem plesu bo rektor, prof. dr. Igor Papič, podelil priznanja študentom, ki so bili 100-krat obštudijsko aktivni v sklopu Instagram natečaj #100xulaktiven.

Poleg odlične zabave in priložnosti za mreženje, bo dogodek nosil tudi dobrodelno žilico. Če želite, lahko sredstva nakažete na račun Zveze prijateljev Mladine Ljubljana Moste Polje, pomoč pa bodo prejele študentske družine, ki so v hudi socialni in ekonomski stiski. Podatki za nakazilo denarne pomoči so naslednji: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana, IBAN: si56 3300 0000 1303 865, bic: haabsi22, koda: char, namen: humanitarna pomoč, sklic: si00 103-82.

Še nekaj podrobnosti o družinah, ki jim bomo pomagali:

  • Štiričlanska družina, mama je januarja 2019 umrla po hudi bolezni. Živijo v hiši, ki sta jo zgradila starša, ko sta bila še zdrava in zaposlena, v kateri eden od sinov spi in se uči v dnevni sobi, saj nimajo sredstev, s katerimi bi mu uredili svojo sobo. Drugi najstarejši sin obiskuje fakulteto in dela preko študentskega servisa, srednji hodi v srednjo šolo, najmlajša hči pa v 9. razred osnovne šole. Družina živi skromno.
  • Štiričlanska družina, mama je trenutno na porodniški, oče je nedolgo nazaj izgubil službo. Oče je študent, manjkajo mu še 3 izpiti in diploma; aktivno išče zaposlitev in obiskuje tečaje. Družina živi v najemniškem stanovanju z visokimi stroški, prejema OD in subvencijo vrtca. Dolg imajo tudi zaradi stroškov sodnega izvedenca, mama je prosila za odpis. Je aktivna pri iskanju zaposlitve (računovodstvo) in išče tudi prostovoljsko delo.
  • Mama samohranilka in njen šoloobvezen sin (uspešen tako na šolskem, kot na glasbenem in športnem področju) živita v podnajemniškem stanovanju. Preživljata se zgolj z OD in DSP. Mama je po izobrazbi uni.dipl. muzikologinja in končuje doktorski študij. Živita zelo skromno, saj sta v hudi socialni stiski.
  • Štiričlanska družina z dvema mladoletnima otrokoma. Oba starša sta še študenta in živijo v študentskem domu v eni sobi – oče je tam na črno. Prejemajo OD, starševski dodatek in preživnino. Oče občasno dela preko študentskega servisa, mama pa prejema državno štipendijo. Plačujejo najemnino, stanovanjske stroške pa imajo subvencionirane. Prijavili so se za neprofitno stanovanje. Mama bi morala letos diplomirati, a si ne upa saj bodo izgubili sobo.

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Prejšnji članekKonec je z izrazom Netlix and chill, ker tukaj je Disney Plus And Thrust
Naslednji članekKako bo izgledalo višje strokovno izobraževanje v novem desetletju?

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.