Drama skrbi za nas tudi z domačega kavča

V času karantene, ko se zdravstvo bori z novim koronavirusom, prebivalstvo pa ostaja doma, so gledališča zaprta. Stik s kulturo pa kljub temu ni prekinjen. Drama se je problematike samoizolacije lotila na prav poseben način – ponuja namreč različne vsebine, v katerih lahko uživamo z domačega kavča.

Nova platforma se imenuje »Drama od doma«, vključuje pa zbirko literarnih branj in ekskluzivno predvajanje posnetkov predstav. Branje je v prvi vrsti posvečeno ranljivim skupinam, predvsem starejšim, ki so žal izolirani od svojcev in prijateljev.

Igralci na odru

Drama jim je zato pripravila prav posebne igralsko doživete interpretacije poezije, proze in dramatike. S tem jim polepšajo dneve in vsaj začasno odvrnejo pozornost od nenehnih skrbi. Besedila berejo različni umetniki, od Zvezdane Mlakar do Saše Pavček.

S tem želijo vsaj za nekaj trenutkov ljudi popeljati v svetove, kjer prevladuje umetnost in lepota. Pripovedovanje zgodb ima tisočletno tradicijo, ker pa jim žal ne moremo prisluhniti v živo, se je Drama temu prilagodila s posnetki, do katerih lahko dostopaš na njihovi spletni strani.

Niso pa pozabili niti na najmlajše, saj s posebno serij posnetkov Drama ustvarja za cicibane otrokom pripovedujejo pravljice. Prisluhneš jim lahko na njihovi Facebook strani, kjer tudi redno objavljajo spored novih vsebin.

Gledališka maska

Največji ljubitelji gledališča pa lahko uživajo tudi v ogledu posnetkov predstav. Če že ne moremo uživati v samem gledališču, lahko vsaj za nekaj časa pobegnemo v svetove literarnih junakov. Ekskluzivna predvajanja posnetkov predstav si lahko ogledaš na njihovem YouTube kanalu.

Za zdaj torej ostani doma in v kulturi uživaj iz udobja lastne dnevne sobe. Ko pa bo samoizolacije konec in se bodo gledališča ponovno odprla, se odpravi na ogled predstave. Drama te bo čakala.

Urednica revije Študent

VIRDrama
Prejšnji članekAli faks pripelje do dobre službe?
Naslednji članekKako naj si doma uredim nohte?

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.