Festival Junij v Ljubljani bo!

Že trinajsti Festival Junij bo tudi letos potekal v Ljubljani. Na Kongresnem trgu bo od petka, 11. junija do torka, 22. junija ponujal obilico umetnosti. Po otvoritvenem večeru sledi še deset dni rajanja v dopoldanskih in popoldanskih urah, ki bodo namenjene vsem starostnim skupinam.

Umetnost kliče!

»Umetnost nam je pomagala skozi čase, ki so bili neobičajni in nepričakovani. Z epidemijo smo se sicer naučili živeti, nismo pa se sprijaznili z dejstvom, da nam ukrepi za omejitev epidemije onemogočajo ali skrajno omejujejo dostop do kulture in umetnosti. Tudi zato, ker se nismo predali in ker vemo, da je umetnost eden ključnih elementov vsake civilizacije, z veseljem napovedujemo tradicionalni festival Junij v Ljubljani!« so zapisali na svojem Facebook profilu, kjer vabijo na udeležbo festivala.

Letošnja izvedba festivala bo ponujala vrhunske gledališke, glasbene in plesne predstave. Raznolikost umetniških zvrsti, vpogled v produkcijo javnih kultur zavodov in nevladnih organizacij s področja umetnosti pa bodo še dodali kakovosti festivala. Otvoritvena slovesnost pripada Mestnemu gledališču Ljubljana, ki bo uprizoril mjuzikl Turandot.

Brezplačen obisk in program

Obisk festivala je za vse obiskovalce in obiskovalke brezplačen. Kot navajajo pa bo potrebno upoštevati priporočila ter ukrepe vlade, pristojnih ministrstev in NIJZ. Število sedežev bo tudi zato omejeno skladno z veljavnimi ukrepi.

Program festivala si lahko ogledaš na tej povezavi, kjer boš izvedel še nekaj zanimivosti o pomenu festivala. Lahko pa si ga ogledaš na spodnji sliki.

Program Festivala Junij
Program Festivala Junij

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPoletno branje
Naslednji članekUmetno sonce na Kitajskem

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.