Najbolj grozljiv Halloween look

Vsi poznamo težavo, s katero se borimo proti koncu oktobra in to je Halloween oziroma Noč čarovnic. Da pa boš lahko letos to težavo z lahkoto premagal, smo ti pripravili vodič po ustvarjanju najbolj grozljive maske na najbolj grozno noč v letu. Klovn Pennywise iz filma in knjige Tisto (IT op. p.) ti bo pomagal, da boš dobil nagrado za najboljšo masko večera. Vse kar potrebuješ je volja, make up in malo spretnosti.

Glava brez las

Lase si spni, tako da ustvariš res gladke lase, ki jih lahko še bolj pogladiš z gelom. Če pa želiš za to masko uporabiti kar svoje lase, potem lahko vse te korake preprosto preskočiš. V trgovini kupi plešasto glavo in jo malo napolni z vato, ker ima Pennywise veliko bučo. Robove pleše namaži z lepilom, ki ti ne bo škodilo in tako boš dajal vtis, da nimaš las. Dobro preveri vse kotičke, da ne bo kaj bingljalo. S pomočjo gobice na vse robove pleše nanesi tekoči lateks. Temeljito preveri, da si pokril vse kotičke in tako se bo pleša spojila s tvojo glavo. Nekaj belih prtičkov raztrgaj na manjše koščke in jih malo nad svojim čelom dodaj na plešasto glavo s tekočim lateksom. Tako boš še bolj prepričljiv Pennywise.

Klovn Pennywise
Klovn Pennywise

Oranžna lasulja

Najboljša izbira je lasulja z ravnimi lasmi, saj jo boš lažje uredil. Lasje naj bodo dolgi do ramen in nič dlje. Lasuljo si namesti tako, da boš v ogledalu videl veliko svoje nove plešaste glave. Lase s pomočjo spreja oblikuj točno tako, kot je videti Pennywise na sliki. Na vsake nekaj centimetrov pristriži nekaj las in jih daj na sprednjo stran s pomočjo lateksa in lepila. Tako boš ustvaril tako imenovani vdovski vrh oziroma widow’s peak. Res uporabi veliko spreja, saj mora lasulja še kar nekaj časa zdržati.

Klovnski obraz

Prvi korak je prikritje tvojih obrvi, ki jih tokrat ne boš potreboval. To lahko storiš z »lepilom«, ki ga kupiš v skoraj vsaki trgovini. V isti trgovini pa kupi tudi belo barvo za obraz, s katero boš postal pravi klovn. Barvo nanesi na vrat, obraz in ušesa. Nič naj ti ne uide, saj boš drugače označen za prevaranta. Barve so načeloma zelo obstojne, vseeno pa lahko njihovo obstojnost še podaljšaš. Tu za nasvet vprašaj svojo prijateljico, ki uporablja make up. Okoli oči nanesi maskaro in začni s senčenjem ličnic, ust in gub na čelu, ki si jih ustvaril s pomočjo prtičkov. S pomočjo senčila nariši obrvi, kot jih ima Pennywise. Dele obraza, za katere misliš, da bi potrebovali senčenje, preprosto zasenči in že lahko nadaljuješ. Edino, kar ti še preostane, je zaključevanje videza. Rdečo šminko nanesi na konec nosu in okoli ustnic. Iz kotičkov ustnic pa moraš na vsaki strani obraza potegniti še rdečo črto na sredino čela. Tudi tu za pomoč poglej sliko grozljivega klovna.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMetaverse – prihodnost interneta
Naslednji članekFestival Liffe – letos se (najverjetneje) vrača v ustaljene tirnice

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.