Kaj podariti namesto rože za dan žena?

fotografija je samo za wordpress, ni za tisk.
fotografija je samo za wordpress, ni za tisk.

8. marec je dan, ko že vse od leta 1917 praznujemo dan žena. Dan žena ali International Women’s Day praznujemo po vsem svetu, da bi do žensk, ki so bile vsa stoletja poprej zatirane, pokazali spoštovanje in se jim poklonili vsaj en dan v letu.

Na ta dan je običajno, da moški ženski pokloni darilo, to pa je največkrat cvet. Najpopularnejši cvet je nagelj, ki dekletu sporoča, da jo tisti, ki ji je rože podaril, globoko ljubi in spoštuje. Prav tako je pogosto darilo šopek cvetočih vrtnic, ki predstavljajo hvaležnost. In čeprav je cvet prelepo darilo in pozornost, te vrste pri cvetličarjih in prenapihnjene cene šopkov za dan žena hitro odvrnejo od nakupa rož. Torej, kako drugače pokazati pozornost?

Če dekle, ki ga želiš presenetiti, ni materialistično in ima rada majhne pozornosti, ji doma skuhaj romantično večerjo, za tem pa seveda tudi pomij posodo in pospravi kuhinjo. Verjemi, nič ni lepšega kot pa biti brez hišnih opravil po dolgem dnevu. Prav tako ti bo izbranka hvaležna, če jo boš peljal na oddih in vikend razvajanje – tako profitirata oba, saj je dan mučenikov le nekaj dni kasneje.

Dan žena je pomemben praznik tudi za vse feministke. Če veš, da tvoji punci ta dan veliko pomeni, ji podari knjigo, ki obravnava to tematiko. Najbolj vroča knjiga ta hip je Deklina zgodba Margaret Atwood. Prav tako pa se gotovo ne bo branila majice ali bombažne torbe z motivom Fride Kahlo, ki je prav tako feministična ikona.

Ko gre za razvajanje dekleta, nikar ne odlašaj – dan žena je le en dan v letu. Če se pa ekstra potrudiš, bo tvoj trud zagotovo poplačan, saj je praznik moških le nekaj dni kasneje.

Prejšnji članekOdkrili »brezrokega« dinozavra, ki se je z glavo zaletaval v svoj plen
Naslednji članekBolgarski predstavnik za evrovizijo bolj rockerski kot kdorkoli prej

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.