Kaj veš o prestopnem letu?

Napis februar 29 prestopno let

Letos bodo na svoj račun končno prišli tisti, ki so rojeni 29. februarja. Po štirih letih bodo namreč spet praznovali svoj rojstni dan! Za nekatere to pomeni tudi delovni dan, za katerega ne bodo plačani (določene vlade pač ne priznavajo tega dodatnega dne). Prestopno leto je povezano z zanimivimi tradicijami po vsem svetu in zate smo zbrali najbolj zanimive.

Ženska lahko zaprosi moškega

Danes to sicer ni več tako pomembna tradicija, ker se vse manj ljudi poroči, v preteklosti pa je bilo to zelo pomembno. Dekleta so morala čakati, da so jih njihovi oboževalci zaprosili, medtem ko same niso smele storiti nič. Edina izjema in upanje jim je predstavljalo prestopno leto.

Poročna prstana

Rojeni na ta dan so še posebej talentirani

Astrologi verjamejo, da so otroci, rojeni 29. februarja, nadarjeni. In ne v smislu superjunakov. Taki otroci naj bi bili še posebej talentirani za umetnost. Nekatere kulture pa dejansko res verjamejo v obstoj (blagih) nadnaravnih talentov.

Uradni koktejl prestopnega leta

Ja, res obstaja. Ustvarili so ga pred slabimi stotimi leti in naj bi bil odgovoren za kar nekaj zarok. Prvič so ga pripravili v Savoy hotelu v Londonu, sestavljen pa je iz gina, likerja Grand Marnier in sladkega vermuta, manjkati pa ne sme še rezina limone.

Koktajl

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKnjiga proti filmu: The Fault in Our Stars
Naslednji članekZemlja začasno dobila novo mini Luno

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.