Kako se družiti brez alkohola

Happy friends celebrating happy hour drinking beer at brewery bar restaurant - Multi ethnic family having fun at backyard dinner party - Young people enjoying time together at open air pub
Foto: Kar-Tr iz iStock

Roko na srce, študentske in mladostniške družabne priložnosti se odvijajo v baru ali pri nekomu doma ob kozarcu vina ali pa na klopi v kakšnem parku ob steklenici alkohola. Če se zaradi katerih koli osebnih ali zdravstvenih razlogov odločiš, da se alkohol ne bo dotaknil tvojih ustnic, zna biti druženje dokaj neprijetno. Zato smo sestavili nekaj predlogov, kako biti družaben in se zabavati brez alkohola.

1. Pripravi odgovore.

Ljudje smo zelo firbčna bitja in tako bo tvojo družbo najverjetneje zanimalo, zakaj se ne nacejaš z alkoholom. Zato je dobro imeti že vnaprej pripravljene odgovore na vprašanja, ki bodo deževala po tebi. Odgovori naj bodo jasni in jedrnati, a naj ne sprožijo nadaljnjih vprašanj.

2. Prijatelje raje povabi na kavo.

Ko se srečamo s prijatelji, imamo dve klišejski povabili: »Gremo na pir?« in »Gremo na eno kavo?« Če se odrekaš alkoholu, raje povabi na kavo. Tako se pričakuje pitje brezalkoholnih pijač in toplih napitkov.

3. Najdi si zamenjavo.

Ali ob družabnih dogodkih pogrešaš pitje alkohola? Mogoče pogrešaš okus ali pa ti gre na živce, kako te vsi pivci piva grdo gledajo, ko v svoji roki pestuješ stekleničko kokakole? Potem posezi po brezalkoholnem pivu ali pa si privošči brezalkoholen radler.

4. Bodi trezen voznik.

Trezni vozniki niso deležni teženja o tem, zakaj ne pijejo. Če se javiš, da boš trezen voznik, lažje uživaš v večeru, saj tvoje pitje brezalkoholnih pijač vsi razumejo, hkrati pa tudi poskrbiš za svoje prijatelje, da pridejo varno domov.

5. Zabava brez alkohola.

Če želiš preživeti čas s prijatelji, a brez alkohola, organiziraj dogodke, pri katerih ni treba piti. Tukaj lahko velikokrat uporabiš nostalgijo. Povabi svoje prijatelje, da pogledate celotno serijo, ki ste jo oboževali kot otroci. Zraven imejte prigrizke in sokove, kakor ste jih imeli v tistih časih. Ali pa povabi na športne dogodke, na katerih ljudje po navadi ne posegajo po alkoholu. Tako se boste lahko zabavali in tebi bo prizanešeno poizvedovanje, zakaj ne piješ.

6. Pomisli na mačka.

Ko bodo vsi tvoji prijatelji mrtvo pijani in bo bruhanje redna zvočna spremljava večera, se spomni, kako lepo ti bo jutri, ko boš lahko zgodaj vstal in užival dan brez celodnevnega mačka.

Prejšnji članekSpecialty kave iz pražarne Escobar
Naslednji članekVpij potiho, brat je zgodba o spopadanju z avtizmom

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.