Kino Novo mesto: Ali sploh še bo?

Na začetku junija so se po (pre)dolgem času odprle tudi kinodvorane. Najprej so se odpirali manjši ponudniki, sledili pa so tudi naši giganti filmskih projekcij. Na veliko žalost pa se kino v Novem mestu ni več odprl, saj so se pri Cineplexxu odločili, da ga zaradi strateških odločitev zaprejo. Od zaprtja in odpuščanja delavcev sta minila že dva meseca. Ali se bo kino za novomeško in dolenjsko regijo sploh še odprl? Kateri obstoječi ponudnik bi lahko razširil svoje kinodvorane tudi v Novo mesto?

Zapiranje kina v Novem mestu

»Spoštovani. Obveščamo vas, da se po dolgih mesecih spet odpira večina kinematografov. Strateška odločitev vodstva in lastnikov, da se kina v Novem mestu ne odpre več. Seveda ste dobrodošli na vse naše druge lokacije: Celje, Koper, Kranj, Maribor in Murska Sobota. Upamo, da ostanete z nami. Vaš Cineplexx,« se je glasilo sporočilo podjetja Cineplexx, da novomeškega kina ne odpre več. Dolenjska regija je tako ostala brez kinematografa, ki bi v poletnih mesecih marsikateremu skrajšal čas.

Notranji prostori zdaj že bivšega novomeškega Cineplexxa
Notranji prostori zdaj že bivšega novomeškega Cineplexxa

Prihod Mariboxa ali novega ponudnika?

Preostali kinematografi po Sloveniji pridno obratujejo in nam ponujajo filme, v Novem mestu pa tega žal ni. V upanju, da bo delovanje v Novo mesto širila kakšna druga veriga, smo se obrnili na nekaj večjih ponudnikov. Odgovorili so nam le pri mariborskem Mariboxu.

Stipe Jerić, direktor Mariboxa je za nas povedal: »Novo mesto je kraj, ki pokriva tako veliko regijo, da je kino center zagotovo potreben. Kot kino prikazovalcu, ki se je v zadnjih letih z razvojem kinematografske dejavnosti v Sloveniji izkazal, je nadaljnja širitev pomemben razvojni cilj. Seznanjeni smo s tem, da je Novo mesto ostalo brez kino prikazovalca in čeprav so trenutne razmere nepredvidljive in niso v prid širitvi, ne izključujemo možnosti tehtnega razmisleka o razvoju novih lokacij, med katerimi bi bilo lahko tudi Novo mesto.«

Bo Maribox tisti, ki bo nadaljeval zgodbo v Novem mestu
Bo Maribox tisti, ki bo nadaljeval zgodbo v Novem mestu

Z večletnimi govoricami, da ljubljanskemu Koloseju ne gre najbolje, lahko zelo potihem sklepamo, da je prav Maribox najbližje prevzemu kina ob reki Krki. Načeloma bi lahko obstajala možnost, da bi prostore zavzel nek tuji ponudnik, a je prav Cineplexx tisti, ki drži primat tudi pri naših sosedih.

Najbolj verjetna pa je ta možnost, da bo Novo mesto še kar nekaj časa brez ponudnika novih filmov. Nekaj časa je v Novem mestu filme predvajal tudi KCJT (Kulturni center Janeza Trdine), a to ni njegova paradna disciplina. Najbližji večji kino je tako ljubljanski Kolosej v BTC-ju. Z naslednjim letom pa se na Rudniku pri trgovini E.Leclerc odpira nova enota Cineplexxa, kar bo le par kilometrov bližje.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekDigitalne številčnice s športno tematiko za serijo Huawei Watch 3
Naslednji članekZdravilo proti novemu koronavirusu bi lahko pomagalo zmanjšati močan menstrualni tok 

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.