Kranj dobiva svoj filmski festival

Kranj dobiva svoj lastni filmski festival. Prva izvedba festivala, ki bo v osrednje gorenjsko mesto pripeljal smetano filmskega ustvarjanja, bo med 15. in 20. junijem. Na letošnjem, prvem Krafftu se bodo zvrstili trije programi, ki bodo na voljo širši publiki: tekmovalni, strokovni in spremljevalni program.

Krafft od15. do 20. junija

Igralski filmski festival Kranj bo ponujal tri različne programe. Tekmovalni program bo vseboval devet igranih celovečernih filmov. Filme v tekmovalnem programu ocenjuje tudi tričlanska mednarodna žirija, ki najboljšim podeli festivalske nagrade – zlata jabolka.

Tema letošnjega strokovnega programa so nadaljevanke. Potekale bodo okrogle mize, soočenja in predavanja o slovenski sceni TV-serij. Celoten strokovni program si lahko pogledaš na tej povezavi.

Spremljevalni program bodo sestavljale razstave in srečanja, ki bodo letos v večini namenjena Petru Musevskemu. Poklonili se bomo legendarnemu in odličnemu igralcu. Potekalo pa bo tudi srečanje z igralci in zvezdami malih ter velikih ekranov.

Krafft 2021
Krafft 2021

O Krafftu

Namen festivala Krafft je v osrednje gorenjsko mesto pripeljati svetovne filmske (in televizijske) presežke na področju igre, nadarjene in globalno prepoznavne igralce in igralke ter vrhunske strokovnjake in strokovnjakinje, da z nami delijo svoje zgodbe, znanje in izkušnje.

Festivala, ki bi bil osredotočen na igralsko umetnost znotraj avdiovizualnega področja, v širši regiji še ni, tako da Krafft odpira velik potencial za mednarodno delovanje in prepoznavnost. Festival je v prvi vrsti praznovanje, prostor za refleksijo opravljenega dela, za izmenjavo izkušenj in mnenj, inkubator novih idej ter priložnost za druženje in povezovanje. Krafft skozi filmske projekcije, predavanja, pogovore, okrogle mize, delavnice in družabne dogodke tako občo kot strokovno javnost vabi k raziskovanju in odkrivanju še neznanih osebnih, profesionalnih in družbenih prostorov igre, k premikanju mej znanega in sprejemljivega.

Festival nastaja v sodelovanju Mestne občine Kranj, Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI), Zavoda za turizem in kulturo Kranj in Zavoda Carnica, ter s podporo Slovenskega filmskega centra (SFC) in Zavoda za uveljavljanje pravic avtorjev, izvajalcev in producentov avdiovizualnih del Slovenije AIPA, K.O.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekIz Blejskega jezera odstranili pol tone odpadkov
Naslednji članekKomentar: Čakajoč na pomoč

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.