MAKFEST 2011

Dobrote, ki od 24. 2. – 28.3. ponujajo, so nanizane takole:

24. 2. – 28.3.

Dogodek: RAZSTAVA PRIJAVLJENIH FOTOGRAFIJ NA MAKFESTOV NATEČAJ. V zgornjem nadstropju knjižnice bodo na ogled vse fotografije mladih fotografov, ki so se prijavili na MAKfestov fotografski natečaj. Obiskovalci bodo lahko s svojimi glasovi prispevali k izboru treh najboljših fotografij, ki bodo skupaj s sedmimi fotografijami, ki jih bo izbrala strokovna komisija, dobile priznanje in bodo razstavljene v izložbi trgovine Mladinska Knjiga na Čopovi ulici v Ljubljani.
Lokacija: Knjižnica Šiška, Trg Komandanta Staneta 8
Vstop prost!

SREDA, 23. 3.

Dogodek: OTVORITEV FESTIVALA Z RAZGLASITVIJO ZMAGOVITIH FOTOGRAFIJ NATEČAJA. Na otvoritvi bo predstavljen MAKfest in namen, za katerega je organiziran. Razglašene bodo zmagovite fotografije, ki jih je izbrala žirija treh profesionalnih fotografov (Jože Suhadolnik, Borut Peterlin, Marko Lakovič) ter obiskovalci razstave v knjižnici Šiška s svojimi glasovi.
Lokacija: Menza pri koritu, Metelkova mesto
Začetek: 19h
Vstop prost!

Sledi DIJAŠKO-ŠTUDENTSKA GLASBENA NAVEZA. Predstavili se bodo Divje Jezero, Mr.VonTone, Wrong moose in LSD (Lepi slovenski dečki).
Začetek: 20.30h
Vstop: 3€ dijaki, študenti, hendikepirani / 5€ ostali

ČETRTEK, 24. 3.

Dogodek: PREDSTAVA FIZIKI, groteskna kriminalka Friedericha Durrenmatta v izvedbi dijakov Gimnazije Poljane in režiji Janka Petrovca
Lokacija: Miniteater, Ljubljanski grad
Začetek: 17.30h
Vstop: 3€ dijaki, študenti, hendikepirani / 5€ ostali

Dogodek: LITERARNI PERFORMANS – mladim literarnim ustvarjalcem, ki bodo brali svoja besedila, se bosta pridružila Miša Gams in Brane Bitenc, z recitacijo svojih del. Na odru bodo sodelovali tudi Ojdip and the mothers, ki bodo uglasbili nekatere pesmi.
Lokacija: Španski borci
Začetek: 20h
Vstop: 2€ dijaki, študenti, hendikepirani / 4€ ostali

PETEK, 25. 3.

Dogodek: FOTOGRAFSKA DELAVNICA »Koncertna fotografija« – v krajši predstavitveni delavnici bodo pod mentorstvom Iztoka Bončine predstavljene različne tehnike sodobne fotografije, uokvirjene v temo »koncertna fotografija«.
Lokacija: Galerija Dijaškega doma Ivana Cankarja, Poljanska 26
Trajanje: 16h – 18h
Vstop: 5 € samo za delavnico / 10€ za delavnico in 3 koncerte (petek, sobota, nedelja)

Dogodek: LICITACIJA in KONCERT JANIJA KOVAČIČA Z MLADIMI KANTAVTORJI – osrednji dogodek festivala, na katerem bodo gostujoči licitatorji (Lucija Čirović, Rok Kušlar, Miha Brajnik,…) licitirali zmagovite fotografije mladih fotografov ter tri portrete oseb, ki bodo pripravljene plačati največ, ki jih bodo naredili Jože Suhadolnik, Borut Peterlin in Marko Lakovič. Licitaciji bo sledil koncert, kjer se bo Janiju Kovačiču na odru pridružil Jošt Zia Derlink. Dogodek bo vodil Jan Hrušovar, obiskovalce pa bodo pred začetkom zabavali Salonski.
Lokacija: Galerija ŠKUC, Stari trg 21
Začetek: 19h licitacija, 21h koncert
Vstop: do 20h 2 € za vse
po 20h 4€ dijaki, študenti, upokojenci / 8€ ostali

SOBOTA, 26.3.

Dogodek: KONCERT SKUPINE BULDOGI – legendarnim punkerjem bodo na odru družbo delali Black Dynamite in Pijane neveste. Koncertu bo sledil DJ program
Lokacija: Klub Gala Hala, Metelkova mesto
Začetek: 20.30h
Vstop: 4€ dijaki, študenti, hendikepirani / 6€ ostali

NEDELJA, 27.3.

Dogodek: IMPROLIGA – Maestro, Longform in Spopad generacij. Maraton improviziranja bo v nedeljo popoldne z različnimi disciplinami vnesel smeh in sprostitev.
Lokacija: KUD France Prešeren
Začetek: 13h
Vstop: 3€ dijaki, študenti, hendikepirani / 5€ ostali

Dogodek: AFTERPARTY MAKFEST – Mega žur dijaških bendov, kjer se bo na odru zvrstila pestra mešanica glasbenih stilov z Exactly that, Radiator, The Fappers, Nubira in Smokin’ Blue. Koncertu bo sledil DJ program.
Lokacija: Cvetličarna Mediapark
Začetek: 20h
Vstop: simbolična vstopnina 1€ za vse obiskovalce

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.