Študentska božična jelka

Making of handmade christmas tree from felt with your own hands. Children's DIY concept. Making xmas toys decoration or greeting card
Foto: Oksana_S iz iStock

Znanstveno naj bi bilo dokazano, da božično-novoletni čas in z njim povezano okraševanje osrečujeta in pozitivno vplivata na naše počutje. Božična dekoracija nas spominja na otroške dni in na dan privrejo tisti občutki, ko smo kot otroci vznemirjeno čakali na božič. Vse to nam v stresa polno življenje prinese prijetne občutke topline. Letos torej le ne pozabi tega pozitivnega vidika okraševanja in si daj duška!

Ker pa v študentskih sobah po navadi ni dovolj prostora za tisto pravo veličastno božično jelko in vse okraske, ki spadajo zraven, smo nabrali nekaj idej za alternativne smrečice, ki so vedno bolj popularne. Z njimi boš ustvaril pravo božično vzdušje, za katerega pa ne bo treba odšteti ogromne vsote denarja.

  1. Lesena smrečica

Vse, kar potrebuješ, so vrv in drevesne veje, razporejene po velikosti. Potem pa lahko veje okrasiš z mini okraski, ki jih lahko kupiš v kateri od trgovin. Vse skupaj pa potem obesiš na steno in že imaš svojo popolno božično smrečico.

2. Svetleča smrečica

Za to svetlečo smrečico potrebuješ lučke (v poljubnih barvah), leseno desko, žeblje, kladivo in ravnilo. Z ravnilom odmeriš in narišeš črte, kako bi bile postavljene lučke. Na robove na vsaki strani daš žeblje, na katere nato obesiš lučke. Dodatno lahko to svetlikajočo se smrečico okrasiš tudi z bunkicami!

3. Smrečica iz knjig

Ta alternativna smrečica je popolna za vse knjižne molje! Vse, kar potrebuješ, so knjige, lučke in okraski. Previden pa moraš biti pri postavljanju in kasneje tudi pri premikanju okrog smrečice, saj je precej nestabilna. Tale kar kliče po tem, da bi prisedel in prebral kakšno knjigo!

4. Obešena smrečica

Če ti je všeč minimalizem in imaš prostor, da smrečico obesiš, potem je tale čudovita! Potebuješ vrv (lahko je tudi lasa) in okraske. Vse to obesiš v obliko, ki te spominja na božično smrečico.

5. Preprosta in okusna

To preprosto božično drevesce na steni zahteva le malo truda, izgleda pa naravnost čudovito! Vse, kar potrebuješ, so vejice smreke, letvice (namesto lesenih letvic lahko uporabiš tudi trši karton), dobro lepilo in seveda stena! Smrekove vejice lahko nabereš kar v gozdu, vendar moraš vedeti, da bodo iglice začele odpadati, zato je mogoče boljša umetna alternativa.

6. Klasika malo drugače

Če pa še vedno prisegaš na klasično božično drevesce in v božičnem času ne moreš brez vonja po svežih iglicah, potem je tale ideja popolna za tvojo študentsko sobo. Potrebuješ vazo ali kozarec, smrekove vejice in klasične okraske. Božično vzdušje zagotovljeno!

7. Božična lestev

Zelo zabavna alternativa klasičnemu božičnemu drevesu je spodnja “smrečica”, postavljena kar na lestvi! Potrebuješ leseno lestev, ki se razpira tako kot spodnja na sliki, umetne (ali naravne) vejice, okraske v želenem stilu, bleščice … Daj si duška!

8. Ustvarjalna smrečica s poličkami

Za to vrsto smrečice potrebuješ kartonaste valje, ki ostanejo od rolic papirja in brisačk, podobne oblike valjev pa lahko izdelaš tudi sam iz malo tršega kartona. Uporabiš lahko tudi plastične valje. Smiselno jih nalepiš na trdo podlago, prej jih lahko po želji tudi pobarvaš. Prilepljeni valji lahko služijo kot poličke, v katere daš okraske, bombone, sadje, bleščice …, skratka vse, kar ti pričara praznično vzdušje.

Kakšna pa je tvoja študentska božična jelka? Pošlji nam fotografijo! 🙂

Prejšnji članekVse kar moraš vedeti o ERASMUS izmenjavi!
Naslednji članekSi brez idej za darila?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.