Noč čarovnic z (zaščitnimi) maskami

Noč čarovnic je večer, ko marsikdo skrije svoj pravi jaz pod masko zaželenega lika ali pošasti in žura do poznih ur. A kako naj izvedemo noč čarovnic, ko pa moramo dejansko vsak dan nositi maske? Kakšen kostum lahko oblečemo, da nam maska ne pokvari pošasti ali lika, ki ga igramo na ta večer?

Izkoristi zaščitno masko v prid svojega kostuma

Zaščitna maska naj bo avtomatsko že del kostuma. Najprej moramo pomisliti, katere pojave ali liki, ki so nam všeč, lahko nosijo zaščitno masko, ne da bi s tem pokvarili pristnosti lika. Seveda je klasika za dekleta medicinska sestra ali zdravnica, z masko bosta ta dva kostuma izgledala še bolj pristno.

Tudi fantje se lahko oblečejo v medicinskega brata ali zdravnika, še bolj bo primerno za noč čarovnic, če se odločimo za kostum ponorelega doktorja ali znanstvenika, mogoče celo pacienta 0? Taki kostumi so hitro narejeni in še poceni so. Kostum zdravnika ali medicinske sestre/medicinskega brata lahko kupiš v vsaki trgovini s pustnimi potrebščinami.

Če pa želiš z masko še bolj obogatiti svoj kostum, lahko upodobiš pripadnika posebnih sil. Doma si lahko sešiješ masko s kamuflažnim vzorcem in tako bo kostum vojaka oziroma vojakinje še bolj pristen. Tudi SWAT in drugi policijski kostumi lahko nosijo podobne maske.

Vojaka posebnih sil.
Vojaka posebnih sil.

Maska pa je idealna tudi za kostum postapokaliptičnega preživelega. Strgana vojaška jakna, kapuca, težek nahrbtnik, maska in zanemarjen videz je vse, kar potrebuješ. Tudi nekatere pošasti lahko nosijo masko.

Če se vrnemo k domači izdelavi maske (ali pa naročilu preko spleta), lahko z zaščito na obrazu prikažeš katerokoli spako, ki bi se znala sprehajati na noč čarovnic. Oživeli okostnjak, vampir, Joker, Jason, Freddy Kruger, Hannibal Lecter, mumija in še vsa ostala nočna golazen lahko oživi samo s šivanko ali pa klikom miške.

Seveda pa bo masko še lažje prekriti, če bo tvoj kostum že avtomatsko vključeval masko. Tako jo lahko nosiš na obrazu in zakriješ z masko kostuma. Darth Vader, anonymous maska, Doom guy, Master Chef in ostali zakriti junaki oziroma zlikovci imajo tukaj ogromno prednosti.

Ne zanemarjaj maske … zaradi svoje maske

Noč čarovnic hitro zrahlja posameznikovo presojo, a vseeno poskrbi, da bo večer minil kar se da varno. Če bo tvoja noč čarovnic potekala v notranjosti, nosi masko. Sama maska kostuma ne bo preprečila širitev okužbe.

Izogibaj se tudi velikih množic in bodi v stikih le z ljudmi, ki jih poznaš. Če se ne počutiš dobro, ostani doma. Naj bo noč čarovnic zabavna, a tudi varna. Uživaj, a upoštevaj nasvete za preprečitev širitve covida-19.

 

Prejšnji članekMladinske izmenjave in treningi okoljskih tematik
Naslednji članekVrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.