Ob 100 letnici Univerze v Ljubljani je izšla monografija

knjiga

Ob stoletnici Univerze v Ljubljani je izšla monografija v slovenskem in angleškem jeziku. Njeni avtorji so prof. dr. Igor Papič, prof. dr. Božo Repe in prof. dr. Mladen Dolar. Monografijo so predstavili v Narodni in univerzitetni knjižnici.

V monografiji je v zajet celovit pregled stoletne zgodovine univerze, njen pomen za slovenski narod in državo, ponuja pa tudi razmislek o sedanjem položaju in prihodnjem razvoju.

Na predstavitvi je rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič spregovoril o trenutnem položaju Univerze in njeni prihodnosti. Prof. dr. Božo Repe je osvetlil zgodovino Univerze v Ljubljani. Prof. dr. Mladen Dolar se je dotaknil kritičnega duha Univerze v Ljubljani.

Dr. Igor Popič je glede prihodnosti Univerze omenil predvsem mlade: “Velikokrat me vprašajo, kje vidim priložnosti za našo univerzo. Najlažji odgovor bi seveda bil v povečanju financiranja, vendar vedno povem, da so mlajše generacije naša največja priložnost. Obdobje pet do deset let po doktoratu je najplodnejše obdobje; mladim moramo dati priložnost, da se razvijajo na univerzi, da razvijajo svoje ideje. Seveda pri tem potrebujemo tudi starejše kolege. Združiti moramo mladostno razigranost in izkušnje starejših. A ključni potencial Slovenije je znanje. Brez znanja bomo težko konkurirali drugim državam.”

Če pa te zanimajo podrobnejše misli vseh treh avtorjev, si jih lahko prebereš na STA.

Junior novinar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.