Ob 100 letnici Univerze v Ljubljani je izšla monografija

Ob stoletnici Univerze v Ljubljani je izšla monografija v slovenskem in angleškem jeziku. Njeni avtorji so prof. dr. Igor Papič, prof. dr. Božo Repe in prof. dr. Mladen Dolar. Monografijo so predstavili v Narodni in univerzitetni knjižnici.

V monografiji je v zajet celovit pregled stoletne zgodovine univerze, njen pomen za slovenski narod in državo, ponuja pa tudi razmislek o sedanjem položaju in prihodnjem razvoju.

Na predstavitvi je rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič spregovoril o trenutnem položaju Univerze in njeni prihodnosti. Prof. dr. Božo Repe je osvetlil zgodovino Univerze v Ljubljani. Prof. dr. Mladen Dolar se je dotaknil kritičnega duha Univerze v Ljubljani.

Dr. Igor Popič je glede prihodnosti Univerze omenil predvsem mlade: “Velikokrat me vprašajo, kje vidim priložnosti za našo univerzo. Najlažji odgovor bi seveda bil v povečanju financiranja, vendar vedno povem, da so mlajše generacije naša največja priložnost. Obdobje pet do deset let po doktoratu je najplodnejše obdobje; mladim moramo dati priložnost, da se razvijajo na univerzi, da razvijajo svoje ideje. Seveda pri tem potrebujemo tudi starejše kolege. Združiti moramo mladostno razigranost in izkušnje starejših. A ključni potencial Slovenije je znanje. Brez znanja bomo težko konkurirali drugim državam.”

Če pa te zanimajo podrobnejše misli vseh treh avtorjev, si jih lahko prebereš na STA.

VIRO-STA
Prejšnji članekMicrosoft napoveduje zanimive spremembe
Naslednji članekKdo je fant, ki poleti 618 centimetrov visoko?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.