Microsoft napoveduje zanimive spremembe

Microsoft začenja uvajati nove ikone aplikacij v operacijskem sistemu Windows 10. Gre za nove posodobljene barvne ikone. Microsoft je že decembra razkril na stotine novih ikon za Windows 10 in vse so barvitejše in modernejše kot prejšnje ikone.

Calculator, Groove Music, Mail, Voice Recorder, Alarms & Clock, Movies & TV in Calendar so prve aplikacije s posodobljenimi ikonami. Še več posodobitev ikon pa še sledi. Pri Miscrosoftu načrtujejo tudi osveževanje aplikacij, kot so Photos. Tako aplikacija Photos ne bo imela več belo ikono, ampak barvno. Nekatere posodobitve se pričakujejo že v nekaj dneh.

Vse te nove ikone bodo že v sistemu Windows 10X, novi različici operacijskega sistema Windows, zasnovanemu za naprave z dvojnim zaslonom. Vendar brez skrbi. Posodobitve za Windows 10 bodo še vedno prihajale. Ni pa še popolnoma jasno, ali bomo imeli nov zaščitni znak podjetja Windows in ali bomo sploh še imeli Start menu.

Nove Windows 10 ikone
Nove Windows 10 ikone

Microsoft je preoblikoval tudi ikone Office aplikacij in se osredotočil še na svoj sistem Fluent Design. Tudi njihov brskalnik Edge ima posodobljeno ikono in celo sam Office ima sodobnejši zaščitni znak.

Novi Windows 10 zaščitni znak in Start menu dizajn
Novi Windows 10 zaščitni znak in Start menu dizajn

Microsoftova oblikovalna skupina dela na polno. Interno sodelujejo tudi pri tem, kar podjetje opisuje kot odprtokodni način.

VIRTHE VERGE
Prejšnji članekIzbruh koronavirusa v Italiji: Nove informacije za vse, ki načrtujete potovanja
Naslednji članekOb 100 letnici Univerze v Ljubljani je izšla monografija

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.