Izbruh koronavirusa v Italiji: Nove informacije za vse, ki načrtujete potovanja

The digital green pass of the european union with the QR code on the screen of a mobile phone over a surgical mask and a passport. Immunity from Covid-19. Travel without restrictions.
Foto: rarrarorro iz iStock

Na severu Italije so na nekaterih mestih že razglasili izredne razmere, vzpostavili pa so tudi razne ukrepe, s katerimi želijo preprečiti nadaljnje širjenje virusa covis 19 – koronavirusa. Trenutno poročajo že o 162 okužbah in treh smrtih. Odpovedali so tudi večino športnih in kulturnih prireditev, med drugimi tudi beneški karneval.

Nacionalni inštitut za javno zdravje slovenske državljane in državljanke poziva, da so previdni in upoštevajo ukrepe pri potovanju v ali iz Italije.
Pred potovanjem zato preverite zadnje stanje s svojimi gostitelji – potovalno agencijo, hotelom, letališčem, … Potovanja zaenkrat še niso omejena ali odsvetovana, poziva se k previdnosti.

Mesta v Lombardiji in Benečiji so že zaprla šole ter podjetja. Letališča zaenkrat obratujejo normalno, poslužujejo pa se raznih ukrepov za preprečitev širjenja virusa. Potnikom ob vstopu in izstopu na letališče merijo vročino. Posebni pregledi bodo potekali tudi na meji z Italijo, prav tako tudi na vlakih in avtobusih, ki potujejo v ali iz Italije. Avstrijske oblasti so včeraj zaustavile vlak, ki je vozil iz Benetk čez mejni prehod Brenner, po tem, ko so na njem odkrili dva možna primera virusa.

V primeru načrtovanega potovanja v Italijo svetujemo previdnost. S seboj imej razkužilo za roke, zapomni pa si, da roke redno umivaš in se z njimi ne dotikaš obraza. Na mestih, kjer je več ljudi, svetujemo zaščito obraza – z masko ali šalom. Prav tako svetujemo, da se na letališčih, javnih prevozih in trgovinah dotikate čim manj površin, ter roke redno razkužujete.

Italijanske oblasti potrjujejo, da imajo izbruh pod nadzorom, previdnost pa je vsekakor potrebna. Pred potovanjem informacije lahko preverite tudi na:

VP Rim: sloembassy.rome@gov.si, telefon: (+) 39 335 80 64 552

GK Trst: sloconsulate.trieste@gov.si, telefon: (+) 39 040 30 78 55

VIRGov.si
Prejšnji članekV starodavnem dinozavrovem repu našli redko bolezen, ki nas pesti še danes
Naslednji članekMicrosoft napoveduje zanimive spremembe

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.