Prijave za literarno rezidenco MKC Črke so odprte

Ženska s prevezo čez očmi v rokah drži knjigo
Foto: Anher iz Pixabay

Mladinski kulturni center Maribor razpisuje literarno rezidenco za mlade perspektivne pisce in prevajalce do dopolnjenega tridesetega leta starosti. V sklopu programa želijo avtoricam in avtorjem omogočiti nadaljevanje svojih pisateljskih projektov ali razvijanje novega gradiva kot odziv na spremembo okolja. Tritedensko ali štiritedensko bivanje v Hostlu Pekarna bo potekalo med septembrom in decembrom 2022 glede na želje rezidentov.

Mladinski kulturni center Maribor z novim razpisom

Od rezidentov pričakujejo javno branje njihovih del in objavo manjšega dela izbranega gradiva v literarni rubriki na spletni strani gostitelja. Občasno jih bodo povabili tudi k pisanju dnevniških vtisov svojega bivanja v Mariboru.

Izbrani kandidati in kandidatke bodo brezplačno nameščeni v opremljenem studiu v rezidenčnem centru Hostla Pekarna z vključenim zajtrkom. Prejemali bodo nadomestilo za življenjske stroške v bruto vrednosti 900 EUR mesečno oziroma 25 EUR na dan v primeru krajše rezidence. Deležni bodo tudi podpore pri spoznavanju lokalne umetniške scene. Pri programu si namreč želijo rezidentom omogočiti obiske galerij in muzejev, stike z literarno in založniško sceno ter dostop do mariborske umetniške scene.

Če se vidiš med bodočimi rezidenti, se lahko prijaviš prek elektronske pošte do 1. avgusta 2022. Svojo prijavo, ki vsebuje kratek opis dela, ki ga nameravaš ustvarjati v času bivanja, življenjepis in reference na literarnem področju (vse troje v enem dokumentu), pošlji na naslov petra.kolmancic@mkc.si z zadevo: »Razpis – Literarna rezidenca MKC Črke«. Med kandidati bo žirija, ki jo sestavljajo Petra Kolmančič, Lina Valant Sičanović ter Matic Ačko, izbrala najboljše, o izbiri pa boš obveščen do konca avgusta.

book, woman, park
Foto: Pexels iz Pixabay
VIRMKC Maribor
Prejšnji članekJavni razpis za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane
Naslednji članekOcena filma: Prepričevanje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.