Prižigi lučk po Sloveniji

Bliža se tisti čas, ki prihaja med nas. Prihaja veseli december in z njim tudi sneg, božična večerja, fluffy nogavice, darila, mraz, kuhančki in seveda – lučke! Vse prestolnice po svetu bodo zasijale v božičnem vzdušju. Kdaj in kje v Sloveniji se bodo prižgale prve lučke pa si lahko prebereš v nadaljevanju članka.

Ljubljana

V slovenski prestolnici se lučke prižgejo že 29. novembra ob 17.15 na Prešernovem trgu. S prižigom se bodo hkrati odprli tudi praznični sejmi na Bregu, na Cankarjevem in Petkovškovem nabrežju in na Prešernovem in Kongresnem trgu. Na sejmih ne bo manjkalo kuhanega vina, čaja in hrane. Če živiš v centru Ljubljane, je prižig lučk idealna priložnost za druženje.

Koper

Marsikdo si med božičnimi prazniki ne želi snega in prevelike gneče, zato se odpravi v Koper. V Kopru bodo lučke prižgali na isti dan kot v Ljubljani, 29. novembra ob 17.00. Prireditev bodo vodili Lea Sirk, Anika Horvat in Klapa Semikanta. Isti dan se bo odprlo tudi drsališče ob morju, zato ne pozabi drsalk.

Maribor

Lučke se bodo v centru Maribora prižgale 29. novembra ob 17.00. Lučke bodo krasile stari mestni trg in mariborske ulice. V centru Maribora je obljubljen vesel december s stojnicami, kuhanim vinom in glasbenimi prireditvami.

Celje

Na glavnem trgu v Celjusi boš prižig lučk lahko ogledal, v soboto, 30. novembra, ob 17.00. Vzporedno s prižigom, bo potekal tudi božično-novoletni sejem, radio Fantasy pa bo poskrbel za decembrsko praznično glasbo.

 

V slovenski mestih torej ne bo manjkalo prazničnega vzdušja, kuhančkov in hrane. Veseli december že trka na vrata. Ali si pripravljen?

Prejšnji članekBucket list za zimske dni
Naslednji članekTop božični sejmi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.