TOLKALNA SENZACIJA STICK CONTROL SVOJE DELO KRONALA S PRVENCEM

Tolkalna zasedba, ki z izjemo krajše pavze med leti 2007 in 2009 deluje že od leta 2002, je končno izdala debitantski album.

Album že razveseljuje posebej tiste glasbene sladokusce v Sloveniji in po svetu, ki stavijo na kvaliteto in inovativnost in z zanimanjem prisluhnejo tudi čemu, kar je malce drugačno, a v osnovi še vedno nič drugega kot kvaliteten, malo drugačen pop.

Skupino sestavlja pet članov. Štirje izmed njih so akademsko izobraženi glasbeniki: Dmitrij Averjanov, Bruno Domiter, Grega Gorenšek, Andrej Hočevar, celoto pa zapolnjuje mladi glasbeni virtuoz Vid Jamnik, ki se je odlično vklopil v okolje starejših, izkušenih glasbenih mačkov. Čeprav je sam šele v pričakovanju polnoletnosti, se po končani srednji glasbeni šoli že izobražuje na jazz oddelku glasbenega konservatorija v Celovcu.

Vsi našteti so dobitniki prestižnih glasbenih nagrad in nazivov tako v Sloveniji kot tudi na tujih tleh, nastopajo kot solisti, prav tako pa jih lahko opazimo kot vidne člane raznih glasbenih zasedb v različnih glasbenih zvrsteh, poudariti je potrebno, da vsi sodelujejo tudi z zvenečimi imeni svetovnega formata.

Izvajanje glasbe v zasedbi Stick Control z izjemo električne bas kitare temelji na melodičnih tolkalih kot so ksilofon, vibrafon, marimba in dokaj neznan oziroma nerazširjen ksilosint, katerega dodobra obvladuje prav najmlajši član zasedbe. Zasedba ne izvaja avtorske glasbe, saj se ukvarja s prirejanjem skladb iz različnih glasbenih zvrsti; od popa, klasike, jazza pa vse do filmske glasbe.

Vse to in še več pa se torej da slišati na njihovem prvencu. Popcorn, kot so ga poimenovali, je dobil ime kar po njihovem prvem singlu, za katerega so posneli tudi svojevrsten videospot. Album pa ni poseben samo zaradi uporabljenih glasbil in glasbenih aranžmajev katerih avtorji so vsi člani skupine: »Popcorn je prvi album kakšne tolkalne skupine, ki ni sneman v živo, v smislu orkestra. Vsak instrument je bil namreč v studiu posnet posebej. Torej bi lahko dejali, da je izdelek v končni fazi tudi prvi iz te branže, ki je namenoma posnet v pristni pop produkciji in to ga naredi še bolj drugačnega, prijaznega ušesu poslušalca,« razlaga soustanovitelj skupine Grega Gorenšek, Bruno Domiter pa dodaja: »V teh dneh smo na večino televizij že lansirali tudi naš prvi videospot za skladbo Popcorn, saj želimo Stick Control čim bolje predstaviti širši javnosti. Poslušalcem je izdelek zelo všeč, kritike so predvsem pozitivne.«

Če vam radovednost ne da miru in želite zvedeti še več o glasbeni skupini Stick Control, njihovemu prvencu, videospotih in še čem je jih poglejte na spletni strani Facebook.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.