Top 10 slovenskih festivalov v mesecu avgustu

concert, crowd, silhouette
Foto: mikewallimages iz Pixabay

Poletje je čas sproščanja, zabave in uživanja. Velikokrat to povezujemo s potovanji, tujino in dogodki izven Slovenije. Če pa pozornost preusmerimo na dom, kaj kmalu ugotovimo, da se tudi tu veliko dogaja. V Sloveniji imamo kar nekaj odličnih poletnih festivalov, ki ti lahko pričarajo magično vzdušje tako kot katerikoli drug bolj znan, svetovni festival. Zato smo zate ustvarili seznam top 10 festivalov v Sloveniji v mesecu avgustu. Tako si čarobno, festivalsko poletje lahko ustvariš tudi doma.

Kamfest, 5.-13. avgust 2022, Kamnik

Ta festival ti nudi raznoliko paleto zabave, vse od kulturnih prireditev (na primer gledališke predstave) pa do koncertov. Tako je primeren za vse generacije, saj se najde nekaj za vsakogar oziroma za vse okuse. Vsako leto pa svoje dogodke samo še nadgrajuje in je tako izbire vedno več.

🎬 Festival Kamfest 💚🎬

PANČ festival, 21. – 25. avgust 2022, Ljubljana

Rečeno je, da je smeh pol zdravja in PANČ festival ta rek jemlje zelo resno, saj predstavlja stand up komedijo, ki se od leta 2008 odvija vsako leto na Ljubljanskem gradu v Ljubljani. Tokratna 15. obletnica smeha bo imela pestro, raznoliko ponudbo, ki bo pričarala nasmeh na obraz še najbolj strogi, resni publiki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Festival Panč (@pancfestival)

Mednarodni festival Druga godba, 10. junij – 30. avgust 2022, Ljubljana

Druga godba sodi med najboljše evropske festivale »drugačne« glasbe, ki ne spada v že ustaljene kategorije. Tu najdemo glasbo za zanimivejše okuse – etno in »world music« glasba in nekaj sodobnega jazza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Druga godba (@drugagodba)

Offline festival, 5. in 6. avgust 2022, Ptuj

Ta festival izstopa po svojih nastopajočih, saj bo gostil popularnega hip hop zvezdnika LIL PUMPA, ki je trenutno najbolj vroče ime (t)rap vala in ima na Youtubu milijarde ogledov. Zadovoljil pa bo tudi oboževalce elektronske glasbe z več kot 30 tehno, EDM in house didžejev. Med njimi bo tudi desna roka Davida Guette, Morten.

Lil Pump- Offline Festival 5.-6. avgust 2022, Slovenia

Naaaj dan 2022, 25. – 28. avgust 2022, Predoslje pri Kranju

Naaaj dan je eden izmed največjih in najbolj obiskanih prireditev na Gorenjskem. Dogaja se v simpatični vasici Predoslje pri Kranju, v neposredni bližini protokolarnega servisa Brdo. Letos pa bodo med drugimi tam nastopili Joker Out, Big Foot Mama in Zvita Feltna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naj dan 🎸🔥 (@naaajdan)

Poletni koncerti na Letnem gledališču Khislstein, 1. julij – 2. september 2022, Kranj

Na Khislsteinu bo kar nekaj pisanih koncertov to poletje, vključno z Opera Carmen, 14. avgusta, MI2,  26. avgusta in Petar Grašo, 2. septembra.

Overjam, 15. – 20. avgust 2022, Tolmin

Overjam je mednarodni Reggae festival, ki poteka v prelepem Tolminu. Sodeč po jamajških umetnikih, naj bi ta spominjal na jamajške pokrajine. Zaradi festivala pa ga vsako leto obišče veliko ljubiteljev reggae glasbe iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in podobno. Vsako leto ponuja širok, raznolik nabor imen, vse od legend roots pa do novih reggae zvezd in lokalnih izvajalcev.

OVERJAM 2022 - Official Mixtape by Triggafinga INTL

Castle Festival, 4. – 7. avgust 2022

Verjetno najbolj poznan slovenski festival, ki poteka ob reki Kolpi, v prečudoviti slovenski naravi tudi letos prinaša odlične koncerte, vključno z Joker Out, Magnifico, Siddharta, Dan D, Laibach in drugimi.

Festival Fertik, 26. in 27. avgust 2022, Rogaška Slatina

Festival Fertik je brezplačni festival mladih v Rogaški Slatini, vendar o programu še ne vemo veliko. Razkrita sta samo glavna nastopajoča in sicer sta to Emkej ter Vlado Kreslin in mali bogovi.

Filmski festival kratkih filmov SHOTS, 4. – 6. avgust 2022, Slovenj Gradec

To je eden izmed najbolje ocenjenih filmskih festivalov na svetu, odvija pa se na dvorišču zgodovinskega dvorca Rotenturn v Slovenj Gradcu.

Prejšnji članekPrenosnik MateBook D 16 nudi visoke zmogljivosti in velik zaslon
Naslednji članekDinozavri so po množičnem izumrtju svet zavzeli v mrazu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.