Prenosnik MateBook D 16 nudi visoke zmogljivosti in velik zaslon

Huawei MateBook D 16

Najnovejši prenosni računalnik Huawei MateBook D 16 bo postal vaš zanesljivi spremljevalec v dobi hibridnega načina dela, saj je zasnovan, da sprosti vašo ustvarjalno moč!

Globalno tehnološko podjetje Huawei je predstavilo Huawei MateBook D 16, visoko zmogljiv prenosni računalnik s kar 40,64-centimetrskim (16-palčnim) zaslonom. Poleg velikega zaslona naprava za pametne pisarne združuje značilne elemente serije MateBook v estetiki, inovativnost in pametnih izkušnjah rabe, s številnimi tehnološkimi izboljšavami. Vključno s popolnoma novim očem prijaznim zaslonom Huawei FullView, visoko zmogljivimi procesorji 12. generacije Intel Core serije H, kovinskim ohišjem in zmogljivostmi sodelovanja med različnimi napravami.

Z velikim zaslonom do polne produktivnosti

Na podlagi obsežnih raziskav zahtev in želja uporabnikov, je bilo ugotovljen porast zanimanja za prenosne računalnike z večjimi 16-palčnimi zasloni, kot posledica povečanega obsega dela in izobraževanja na daljavo. Huawei se je zato odločil ponuditi visoko zmogljiv in lahki model MateBook D 16, ki izpolnjujejo in celo presega potrebe sodobnega uporabnika.

Huawei je 16-palčnega vgradil v ohišje, v kakršnega drugi izdelovalci vgrajujejo 39,6-centimetrske (15,6-palčne) zaslone, s čimer jim je uspelo povečati zaslonsko površino brez povečanja ohišja naprave. Prenosni računalnik Huawei MateBook D 16 odlikuje čudovit in impresiven zaslon Full View z 90-odstotnim razmerjem med zaslonom in telesom ter razmerje stranic 16:10, ki omogoča neprimerno večjo produktivnost med brskanjem po spletnih straneh ter delu s pisarniškimi dokumenti, bazami podatkov in grafikoni. Poleg tega je produktivnost zagotovljena tudi na poti, po zaslugi lahkega kovinskega ohišja, ki je s težo samo 1,7 kg podobno težko kot ohišja nekaterih 15,6-palčnih tekmecev.

Zaslon novega prenosnega računalnika zahvaljujoč certifikatu nizkih emisij modre svetlobe TÜV Rheinland (za strojno rešitev), poskrbi za varovanje oči. A mu kljub temu uspeva natančna reprodukcija barv brez neželenega rumenega odtenka. Poleg tega je na voljo funkcija zatemnjevanja, ki preprečuje nepotrebno utrujenost oči.

Zmogljivosti pomagajo sprostiti ustvarjalnost

Prenosni računalnik Huawei MateBook D 16 poganjajo procesorji 12. generacije Intel Core serije H do modela i7 (12700H) s termično močjo 40 vatov. Za brezhibno večopravilnost in zapletene naloge procesor nadgrajujeta dvokanalni delovni pomnilnik RAM ter bogat nabor hitrih pogonov SSD.

Visoke zmogljivosti so mogoče, ker je v novi prenosni računalnik vgrajen hladilni sistem Huawei Shark fin z lopaticami ventilatorja povzetih po plavutih morskih psov. Da bi lahko v celoti izkoristili potencial prenosnega računalnika Huawei MateBook D 16 med različno zapletenimi pisarniškimi opravili, lahko preprosto preklapljate med standardnim in zmogljivim načinom delovanja hladilnega sistema.

Procesorske in zmogljivosti hladilnega sistema niso edina odlika novega prenosnega računalnika. Zahvaljujoč inovativni antenski tehnologiji HUAWEI Metaline Antenna je namreč zagotovljeno brezskrbno delovanje brezžičnih vmesnikov. Celo pri šibkem signalu brezžičnega omrežja Wi-Fi je hitrost prenosa povečana za 50 %, medtem ko so zamudni časi med igranjem iger ali video konferenco krajši za 57 oziroma 67 %

Kljub nenavadno nizki teži ima prenosni računalnik Huawei MateBook D 16 vgrajeno tipkovnico z 1,5-milimetrskim hodom tipki, ki so po vzoru pristajanja vesoljskih sond zasnovane za mehko zaustavljanje v krajnem položaju. S tem zagotavljajo udobno tipkanje tudi med celodnevnim delom. Poleg tega je na voljo ločena numerična številčnica, ki v dobršni meri poenostavi delo z grafikoni, preglednicami oziroma opravila, ki zahtevajo pogost vnos številk.

Pametni konferenčni klici

Zaradi vse bolj priljubljenega modela hibridnega dela potrebujemo zanesljivo napravo, na katero se lahko povsod zanesete, ko se morate povezati s sodelavci od daleč preko video povezave. Huawei MateBook D 16 je skladno s tem opremljen s sistemom za pametne konference. Kristalno čisto sliko zagotavlja kamera polne visoke razločljivosti (1080p), katere delo je bogato podkrepljeno z algoritmi umetne inteligence. Zahvaljujoč kakovosti slike in pametnim funkcijam je zato sodelovanje v video konferenci pravi užitek.

Med video klicem funkcija sledenja FollowCam prilagaja zaslon v realnem času, da ostane govornik v središču posnetka. Tudi, ko se premika, ne izgubite pristnega stika z njim. Z umetno inteligenco podkrepljen način očesnega stika (Eye Contact) medtem poskrbi za bolj naraven potek pogovora.

Med opravljanjem video klica je najbolj zoprna stvar, če vam pogled stalno uhaja k neurejeni okolici ali pa vas motijo ljudje, ki občasno vstopajo v vidno polje kamere. Preprečevanju tega je namenjen način navideznega ozadja (AI Camera’s Virtual background), za delovanje katerega so zaslužni zmogljivi algoritmi umetne inteligence. Omogoča namreč, da med video povezavo nastavite ozadje po svojih željah.

Poleg slike je za uspešno video konferenco zaslužen še zvok. Novi prenosni računalnik Huawei MateBook D 16 je zato opremljen s štirimi mikrofoni vzdolž robov ohišja, ki so zadolženi za spremljanje zvokov iz virov oddaljenih do pet metrov. Vgrajeni algoritmi pa poskrbijo za učinkovito zmanjševanje hrupa, medtem ko vam tehnologija izboljšanja zvoka (Personal Voice Enhancement) pomaga, da ste osredotočeni na govornika.

Pametna izkušnja sodelovanja med napravami

S funkcijo super naprave (Super Device) prenosni računalnik Huawei MateBook D 16 odpira novo raven sodelovanja med napravami. Dovolj bo, da dodatno napravo, kot so računalniška miš, tipkovnica, slušalke, zvočniki ali tiskalnik, približate prenosnemu računalniku, ki jih samodejno odkrije in ponudi možnost hitrega povezovanja.

Tako kot pametni telefon tudi tablični računalnik zlahka povežete s prenosnim računalnikom Huawei MateBook D 16, kateremu lahko služi tudi kot dodatni zaslon. V načinu zrcaljenja (Mirror) je zaslon povezanega prenosnega računalnika prenesen oziroma podvojen na tablični računalnik, kar na primer omogoča neposredno podpisovanje in označevanje dokumentov ali risanje s pisalom, kot to profesionalni uporabniki počnejo na dodatni grafični tablici. Način razširitve (Extend) spremeni tablični računalnik v drugi zaslon prenosnega, kar je zaradi dodatnega zaslonskega prostora za prikaz vsebin popolno za preverjanje referenčnih dokumentov in brskanje po spletu. Inovativni način sodelovanja (Collaborate) pa medtem omogoča resnično interakcijo med dvema različnima platformama. Omogoča namreč preprosto prenašanje vsebin, kot so besedila, fotografije ali dokumenti med povezanimi napravami po sistemu povleci-in-spusti.

Huawei MateBook D 16 lahko povežete tudi z monitorjem Huawei MateView, da svoje delo vidite na še večjem zaslonu. Novi prenosni računalnik med drugim podpira tudi upravljanje datotek in z umetno inteligenco podprto iskanje na povezanih napravah in internetu.

Popolna naprava za hibridno pisarniško okolje

Če pogledate na velik zaslon prenosnega računalnika Huawei MateBook D in upoštevate bogat nabor pametnih in z umetno inteligenco podprtih funkcij, katere nudi, je preprosto razmeti, zakaj je popoln pripomoček za doseganje visoke produktivnost v hibridnih pisarniških okoljih. Poleg že omenjenega je opremljen še z majhnim napajalnikom moči 65 vatov druge generacije, da ostajate povezani, kjerkoli že ste.

Opremljeni v prihodnost

Huawei je sicer nedavno predstavil še vrsto drugih izjemnih naprav. Prenosniku MateBook D 16 dela družbo še MateBook 16s, sledijo še inovativni zložljiv telefon Mate Xs 2, telefona srednjega razreda Huawei nova Y70 in Huawei nova Y90, pametna ura Watch Fit 2, pametna zapestnica Band 7 ter za ljubitelje glasbe in dobrega zvoka brezžične slušalke FreeBuds Pro 2.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.