Top 5: spletni stripi

Comic book explosion,  cartoon bang  illustration
Foto: lightkitegirl iz iStock

V moji beležki je ostal le še en seznam najboljših vsebin za dolgo vroče poletje (ki to v zadnjih dneh ni). Vendar pa to še ne pomeni, da smo s seznami tudi dejansko zaključili. Želite izvedeti več? Zaupam vam ob koncu današnje zgodbe.

Po seznamih najboljših TV serij za moške in ženske, serij in porno filmov za oba, serijah za geeke in risanih serijah nam preostane le še eno (razen, če vam na pamet pade še kakšen seznam, v tem primeru na dan z njim), in sicer: najboljših pet prosto dostopnih internetnih stripov. Ste za ples?

1.)    Cyanide and Happiness (http://www.explosm.net/comics)

Najbolj bizarni, bolni, sprevrženi in čudaški stripi, ki lahko pridejo izpod rok posameznika. Ampak so daleč najbolj kul! Ni za tiste z občutljivim želodcem. Mimogrede, imajo tudi knjigo, ki je odlično darilo za ljubitelje (če poznate kakega ljubitelja teh stripov, verjetno vseeno ne veste, kaj se takim čudakom kupi za rojstni dan). V uredništvi vam želimo obilico zabave ob branju in: »Squeeeeze!«

2.)    XKCD (http://xkcd.com/)

Spletni stripek romance, sarkazma, matematike in jezika. Ne gre skupaj? Očitno gre. Preverite ob ponedeljkih, sredah in petkih. Aja, če vam kakšen strip ne bo razumljiv se ne sekirajte preveč. Tudi mi ne razumemo vseh. Namig: ko končate s stripom se z miško postavite na strip in preberite ostanek.

3.)    Amazing Super Powers (http://www.amazingsuperpowers.com/)

Totalno kul stripek, ki vas bo dvakrat na teden (nihče ne ve po kakšnem ključu objavljajo ampak mislim, da objavljajo dvakrat tedensko) nasmejal do solz. Velja isti namig kot zgoraj.

4.)    Savage Chickens (http://www.savagechickens.com/)

Chickens gone geek. Zabavno, čeprav bodo štosom naklonjeni predvsem računalničarji in ostali piglarji. Vendar se da tudi z osnovnim znanjem matematike, fizike in gumerabike prebiti skozi in pošteno nasmejati.

5.)    Girls with Slingshots (http://www.gwscomic.com/gws.html)

Ali na kratko GWS. Strip namenjen predvsem ženskam, saj govori o vsakodnevnih tegobah babuške, za katero se zdi, da ima menstruacijo 24/7. Hormonska nestabilnost na višku. Za razliko od ostalih stripov, kjer zgodba ni v ospredju, je ta bolj podoben neki spletno-stripovski nanizanki. Midve z mamo v risani verziji torej.

Seveda smo tudi tokrat izpustili nekaj očitnih, na primer vsem dobro znanega Garfielda. Kakorkoli, za jutri smo vam obljubili nekaj posebnega. In ker smo še vse obljube držali bomo tudi to. Poprosil sem namreč svojo deklino, da za vas naredi seznam najbolj kul tipčkov iz filmov, jaz pa bom logično naredil seznam najbolj kul deklin. Stavim, da bo še zanimivo. Torej, jutri in v petek! Stay plugged!

2021 ULTRA MEGA EVERYTHING COMPILATION - Cyanide & Happiness Shorts

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.