Prijazen mejni policist

Popotniško Združenje Slovenije se je vključilo v akcijo »Prijazen mejni policist«.

Na predlog Policije in Slovenske Turistične Organizacije, se je Popotniško združenje Slovenije vključilo v akcijo ocenjevanja prijaznosti policistov na meji.

Popotniško združenje Slovenije vabi vse, da obiščejo spletno stran www.youth-hostel.si , kjer je na osnovni strani objavljena povezava (banner) na anketo, ki ima 22 vprašanj, ki jih lahko izpolnimo v nekaj minutah.

Anketa je ogledalo, pred katerega so postavljeni mejni policisti, ki sicer opravljajo zahtevno in odgovorno nalogo – kontrolo vstopa v schengensko območje.

Navkljub odgovornosti in pritisku, katerim so mejni policisti izpostavljeni, pa ne sme zmanjkati volje in energije za prijaznost, saj so prav mejni policisti prvi stik s Slovenijo ali Evropsko unijo.

Anketa je namenjena vsem, ki v času počitnic prečkate državno mejo z Republiko Hrvaško ali pa vstopate oziroma izstopate na enem od slovenskih letališč ali pristanišč.

Večji kot bo odziv na to anketo, bolje bodo lahko na MNZ usmerili pozornost v to pomembno lastnost – prijaznost, saj je velika večina potnikov takšnih, ki prečkamo mejo z dobrimi nameni in je prijaznost pri vstopu in izstopu še kako dobrodošla popotnica.

Vabljeni torej na www.youth-hostel.si , kjer lahko to anketo tudi dosežete in izpolnite.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.