Odprtje razstave Art Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju

Art Nouveau v slovenskih urbanih okoljih.

Hiša Arhitekture Maribor je začela delovati kot eden od projektov Univerze v Mariboru – RAZ:UM za Evropsko prestolnico kulture in je s prvo razstavo odprla vrata na dan odprtja EPK 2012. HAM v sodelovanju z drugimi združenji arhitektov v državi in širši regiji skrbi za predstavitve in promocijo sodobne arhitekture, Mariboru pa ponuja prostor za razstave, posvete in predstavitve vsebin povezanih s sodobno arhitekturo in prostorom. Skozi leta delovanja so bili na lokacijah matičnega razstavišča in na drugih lokacijah po tematskih sklopih predstavljeni tako študentski projekti kot projekti in izvedena dela neuveljavljenih ter že uveljavljenih arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev iz partnerskih mest EPK in širše regije.

HIŠA ARHITEKTURE MARIBOR je s prenovo stavbe Krekova 2 v Mariboru, Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, pod okriljem Oddelka za arhitekturo, z oktobrom 2016, v kletnih prostorih dobila svoj stalni prostor.

Arhitektura v slovenskih urbanih okoljih.

Razstavo so pripravili partnerji projekta ART NOUVEAU iz sedmih podonavskih držav. Cilj projekta je okrepitev varstva, oživljanje in promocija Art Nouveau dediščine v Podonavju. Razstava predstavlja izbrane primere arhitekture Art Nouveau in je bila na ogled v vseh partnerskih mestih: Beogradu, Budimpešti, Bukarešti, Ljubljani, Oradeji, Sofiji, Subotici, Dunaju in Zagrebu. Otvoritev razstave bo potekala v sredo, 5. junija 2019, odprta pa bo po naslednjem urniku:

  • ponedeljek – petek: 8.00 – 20.00(v času poletnih počitnic je urnik prilagojen odprtju prostorov fakultete.)
  • sobote, nedelje, prazniki: zaprto
Tajda Koblar
+ objave

Novinar

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.