Zagotovi si svoj abonma za sezono 2018/2019

Blišč nočnih klubov in norih študentskih zabav te lahko hitro zavede, da pozabiš negovati svojo duhovno plat. Da se to ne bi zgodilo, ti predstavljamo nekaj ljubljanskih kulturnih ustanov, ki ponujajo študentski abonma za ogled izbranih predstav nove sezone. Prestolnica namreč ponuja izredno pester kulturni program, ki bo tvoje študentske dni še dodatno obogatil.

SNG Drama

Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana je osrednje dramsko gledališče v Sloveniji. Gledališčni ansambel zastopajo nekatera največja in najuglednejša imena slovenskih igralk in igralcev. Kot doslej, bo tudi repertoar prihajajoče sezone sestavljala mešanica klasične, sodobne in eksperimentalne gledališke produkcije. Abonma ti zagotavlja cenejši ogled predstav na velikem odru Drame in v Mali drami ter vrsto drugih ugodnosti. Jesenski vpis za študente bo potekal od 1. do 4. oktobra za dosedanje abonente ter od 5. do 16. oktobra za nove abonente.

MGL

Mestno gledališče ljubljansko sledi nekoliko drugačni usmeritvi, saj v svoj program vključuje predvsem besedila iz moderne dramatike. Tudi repertoar 2018/2019 obljublja svežino in sodobnost, saj bo večina dramskih predlog v Sloveniji uprizorjenih prvič. Posebnost programa zagotavlja še dejstvo, da bodo režije predstav na Mali sceni tokrat v rokah dramskih igralcev. Poleg naštetega ti abonma zagotavlja še nekatere prednosti, kot so druženje pred in po predstavah v gledališkem Klubu MGL ter tradicionalni izlet z igralci MGL po posebni ceni. Ne zamudi vpisa abonmajev od 10. do 17. oktobra.

Slovensko mladinsko gledališče

Kljub temu, da je bilo Slovensko mladinsko gledališče ustanovljeno kot prvo poklicno gledališče za otroke in mladino v Sloveniji, se je že od vsega začetka z vso resnostjo lotevalo tudi težkih tem, kot so holokavst, odraščanje in čas revolucije. Razmišljujočim in družbeno kritičnim dramam ostaja zvest tudi repertoar 2018/2019. Vpis abonmajev bo potekal od 1. septembra do 30. oktobra. Za eno od svojih abonentskih predstav dobiš še dodatno brezplačno vstopnico za prijatelja.

Šentjakobsko gledališče

Šentjakobsko gledališče Ljubljana deluje pod vodstvom vsem dobro znanega direktorja in umetniškega vodje Borisa Kobala. Gledališče se ponaša z nazivom najstarejšega stalnega repertoarnega ljubiteljskega gledališča. To pomeni, da ga sestavlja ljubiteljski igralski ansambel. Morda boš presenečen/-a, koliko znanih imen je med njimi. Podrobnosti o programu v prihodnji sezoni ter vpisu v abonma najdeš na njihovi spletni strani.

SNG Opera in balet

Pestro dogajanje na svojih odrih v sezoni 2018/2019 obljublja tudi ljubljanska opera. Obetajo se baletne in operne uprizoritve nekaterih najbolj slavnih ustvarjalcev, kot so Bedřich Smetana, Giuseppe Verdi in Mozart ter ruska mojstra Čajkovski in Prokofjev. Vpis v abonma bo potekal od 3. septembra do 9. oktobra.

Slovenska filharmonija

Slovenska filharmonija je osrednja slovenska glasbena ustanova z več kot tristoletno tradicijo. Orkester in Zbor Slovenske filharmonije uživata ugled z odmevnimi koncerti tako doma kot v tujini. V programski knjižici lahko preveriš, kaj pripravljajo v prihodnji sezoni. Če želiš ugoditi svojemu prefinjenemu ušesu, nikar ne zamudi vpisa abonmajev v mesecu oktobru.

Prejšnji članekUresničite svoje cilje s pomočjo Abiture
Naslednji članekPostani oblikovalec – izkoristi zadnje roke za vpis!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.