☑️ KVIZ: Kateremu liku iz serije Prijatelji si najbolj podoben?

New York City, USA - June 22, 2018: Corner of Bedford Street with Grove Street in Greenwich Village, featured in Friends the famous American Television sitcom
Foto: JJFarquitectos iz iStock

Odgovori na 20 vprašanj in ugotovi, kateremu izmed šestih glavnih likov ikonične humoristične serije Prijatelji (Friends) si najbolj podoben.

Monica Geller je pomemben člen prijateljske skupine, ki povezuje ostale člane. Lahko bi ji rekli tudi »mama« skupine. Je ambiciozna in strastna, kar se pokaže v njeni tekmovalnosti in glasnem govorjenju. Monica je perfekcionist, zelo je organizirana in vedno skrbi za red. Na svet gleda zelo optimistično, je polna energije in zvesta prijateljica.

Rachel Greene je čustvena oseba, kar se pokaže tako v dobrem kot v slabem smislu. Na trenutke je precej plitka in gleda predvsem nase. Kljub šarmu in lepemu videzu ji manjka samozavesti in velikokrat se ne postavi zase, temveč se pusti voditi. Je pa zelo ljubeča do svojih prijateljev, zabavna in družabna. Rachel je fashionista skupine.

Phoebe Buffay je najbolj samosvoj člen skupine. Prijatelji ji veliko pomenijo, je pa zelo samostojna. Je samozavestna, prepričana vase, ostalim na trenutke skrivnostna. Phoebe ima veliko interesov, še posebno takih, kjer lahko izrazi svojo kreativnost. Je zelo zabavna prijateljica, ima pa svoj temperament, je zelo odločna, direktna in celo ostra.

Joey Tribbiani je zabaven prijatelj. Ni najbolj brihten, vendar po naravi zelo dobra oseba. Ima izrazito otročjo plat in v veliko situacijah najde zabavo. Po drugi strani je »player« skupine, ki z lahkoto osvoji pozornost deklet. Joey je enostavno oboževalec hrane in seksa. Je zelo zvest in zaščitniški prijatelj, na katerega se lahko ostali vedno zanesejo.

Chandler Bing je zabavljač skupine. Čustveno ni popolnoma zrel, velikokrat je neodločen, v odnosih se prilagaja drugim in izogiba se neprijetnim situacijam. Po navadi jih zakrije s humorjem. Chandler je preprosta oseba in pomemben del skupine, vesel je, če so ostali okoli njega veseli, k čemer pripomore s svojimi šalami. Znan je predvsem po sarkazmu.

Ross Geller je najbolj akademsko izobražen izmed članov skupine, a zato včasih aroganten. Razveselijo ga intelektualni pogovori in sestavljanke, prijatelje včasih dolgočasi z naravoslovnimi temami. Po vztrajnosti in tekmovalnosti je podoben sestri Monici. Znan je po svoji trmi in želji, da bi imel vedno prav. V interakcijah je neroden in negotov, v odnosih pa ljubosumen. A Ross je zvest in pozoren do prijateljev in družine ter vedno skrbi za njihovo dobro.


Če nisi uspel prebrati rezultata, preberi zgornji opis ustreznega lika.

Prejšnji članekAli slovenska »folklora« res umira?
Naslednji članekVesoljska misija za prihodnje generacije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.