✔ KVIZ: V kateri dom spadaš?

Flipping wooden cube block which print screen face with questions mark to light bulb, creative idea and innovation concept.
Foto: Dilok Klaisataporn iz iStock

Harry Potter in prijatelji so hodili na Bradavičarko, ki je imela štiri domove. Ker so slovenski prevodi naravnost »čudoviti«, sem se odločil, da jih ne bom uporabil. Reši kviz in ugotovi, v katerega od domov spadaš. Slytherin, Griffindor, Ravenclaw ali Hufflepuff. Kviz lahko najdeš malo nižje pod opisi, da upravičimo vse domove.

Ravenclaw – po slovensko Drznvraan, v katerem sta živeli Luna Lovegood in Cho Chang. Če te to ne prepriča, je bil v tem domu tudi prelepi učitelj Gilderoy Lockhart. Ustanoviteljica doma je bila Rowena Ravenclaw.

Hufflepuff – po slovensko Pihpuf, v katerem je živel Cedric Digory. Pred davnimi leti sta v njem živela tudi profesorica Sprout in Newt Scamander. Ustanoviteljica doma je bila Helga Hufflepuff.

Slytherin – po slovensko Spolzgad, v katerem so živeli Dreco Malfoy, Severus Snape, Tom Riddle, Goyle, Crabb in še mnogi drugi čarovniki. Ustanovitelj doma je bil Salazar Slytherin.

Griffindor – po slovensko Gryfondom, v katerem so živeli Harry Potter, Hermione Granger in Ron Weasley. Poleg njih še Sirius Black, Remus Lupin in Albus Dumbledore. Ustanovitelj doma je bil Godric Gryffindor.

Zdaj pa h kvizu, da vidiš, v kateri dom spadaš. In zapomni si nekaj. V katerem koli domu boš pristal, to ne zapečati tvoje usode.

Srečno!

 

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako se pripraviti na maturo?
Naslednji članekMed karanteno bi se morali vsi samozadovoljevati

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.