Modrosti naših očetov

Tole bo predvsem in izključno za hec ter slabo šalo.

Kakor koli vzamemo in pogledamo na zadevo – naši starši, strici in dedki so imeli razmerja moški proti ženski veliko bolje urejena. Moški je skrbel za finančno plat družine in za težja dela okoli hiše, ženska pa je medtem skrbela za gospodinjstvo ter za otroke. Sistem verjetno ni bil najboljši, ampak skozi leče nekega romantičnega pogleda v bližnjo preteklost se vsi moški, ki so pripadniki nekoliko starejših generacij, strinjajo, da so bile zadeve boljše urejene.

 

Ženska populacija je verjetno nehala brati že po tem prvem odstavku, a če mogoče katera bralka še bere, naj takoj pojasnim, da nisem šovinist, ampak velik oboževalec žensk. Resnica pa je tudi, da je ženska veliko bolj komplicirano bitje kot moški.

 

Pred časom sva bila z boljšo polovico na nekem družinskem pikniku in po nekaj pivih je moški del začel razpravljati o ženskah. Mogoče v vednost – bil sem daleč najmlajši sogovornik oz. bolj poslušalec teh debat, saj so bili vsi moški stari petdeset plus. Posledično so padale zelo zanimive modrosti starejših generacij, skupaj z nekaj drugimi, ki mi jih je zaupal kolega, ki je tudi v službi deležen enake vzgoje starejših generacij, vam jih zapišem spodaj. Nekatere že poznate, o originalnosti pa tudi ne bi izgubljal besed, saj so vse stare in so že večkrat obšle svet. Mogoče zato, ker so dosti univerzalne. Pa prosim – jemljite vse skupaj kot eno veliko šalo – ni treba iskati neke globlje resnice, ker le-ta sicer obstaja, a vam ne bo všeč …

 

1. modrost: Ženska nikoli ne more biti tako utrujena, da ne bi mogla pet minut ležati na hrbtu.

 

2. modrost: Glede orgazmov: seks je za oba enako dolg in ženska ima posledično ravno enako časa do orgazma.

 

3. modrost: Molk je zlata vreden – ženske mislijo, da poslušaš.

 

4. modrost: Moški z leti pridobiva na vrednosti – je kot vino, ki je z vsakim letom dražje in boljšega okusa. Ženska je kot avto – le nekaj jih pridobi na vrednosti in postanejo še boljši – večino je potrebno zamenjati za mlajši model.

 

5. modrost: Zakaj moški zmeraj gledamo za drugimi ženskami in čeprav poročeni, še vedno radi flirtamo? Tudi pes teče za avtom, pa ga nima nobenega namena voziti.

 

6. modrost: Bog je ustvaril moškega in mu rekel: „Si popoln v svoji naravni lepoti.“ Nato se je obrnil k ženski in ji rekel: „Ti se boš mogla pa mazat.“ Čeprav bodimo pošteni – večini moških je všeč naraven ženski videz.

 

7. modrost: O prepirih: moški ne more zmagati. Ker tudi če zmaga, je to le začetek novega prepira.

 

8. modrost: Moški hočemo, da ženske zadovoljijo le eno našo potrebo. Ženske po drugi strani želijo, da moški zadovoljimo vse njihove potrebe.

 

Za konec pa še ena malo novejša o moškemu pogledu na vojno med spoloma: „Vojna med spoloma je končana – moški smo zmagali. Dokaz – plesanje ob drogu je postalo rekreacija oz. šport.“

Mitja Urbanček

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.