Najboljše družabne igre za študentski dom

Catan

Ta strateška igra ti bo kot mignil zlezla pod kožo in postal boš zasvojen. Za igro se potrebuje od 4 do 8 igralcev, saj lahko igrate tudi v paru. Je igra pri kateri moraš vedno razmišljati en ali dva koraka vnaprej, zato je še toliko bolj zanimiva. Dogajanje lahko popestrite tudi tako, da vsakič ko nekdo vrže 7 (ta številka namreč pomeni, da lahko igralec prestavi viteza in s tem enemu ali več nasprotnikom blokira prejem surovin, kar pomeni, da ne morejo graditi cest, naselja in mest), pije tisti, ki ga blokira, ali pa kar vsi.

Tarok

Brez dvoma ena boljših iger, kjer je treba malo vklopiti možgančke in premišljeno odigrati vsak korak, hkrati pa je treba spremljati tudi svoje nasprotnike. Najbolje je, če imate v družbi nekoga, ki igro res obvlada, saj so pravila dokaj obsežna, pomembno pa je tudi, da zna seštevati rezultat.

Activity

Igra, ki prinese največ smeha. Čeprav je najlažje igrati v paru z nekom ki ga dobro poznaš, pa je včasih dobro igrati tudi z neznanci. Igra je tako bolj zanimiva, saj lahko določena kretnja za nekoga pomeni popolnoma nekaj drugega kot zate. Activity je sproščujoča in zabavna igra, ki jo lahko igrajo vsi od študentskih let pa vse tja do upokojencev.

Remi

Še ena igra s kartami, ki pa jo bolj kot ne poznajo vsi. Igra je res enostavna, treba pa je spremljati in biti osredotočen, da ne narediš kakšne neumne napake in pišeš 100 + po nepotrebnem. Igro lahko tudi popestrite tako, da se namesto z 51, odpirate s trisom, lestvico, pokrom ali pa kombinacijami med temi.

Enka

Dobra stara enka. Čeprav se morda sliši dolgočasna ali pa se vam zdi da ni več »in«, verjemite da je ravno nasprotno. Igro seveda popestrijo predvsem prehitevanja in tako razjezijo ali pa nasmejijo vaše nasprotnike, zabava pa je ne glede na vse zagotovljena!

Prejšnji članekUdobno in ugodno od doma do faksa
Naslednji članekKako se lažje učiti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.