Nenavadne in divje zabave po svetu

Ljudje živimo zelo stresna in zakomplicirana življenja. Zato smo si izmislili zabave, da si pomirimo strasti in se naužijemo življenja ter užitkov. Obstajajo seveda standardni načini zabave– pijača s prijatelji, obisk koncerta ali kluba, rojstnodnevne in privatne zabave doma, pa tudi praznični dogodki. A svet je velik in poln nenavadnih običajev ter načinov, s katerimi ljudje najdejo sprostitev.

Songkran

Kot otroci smo se vsi radi obmetavali z vodnimi balončki in obstreljevali z vodnimi pištolami različnega kalibra. Toda če bi to počele med sabo odrasle osebe, bi verjetno dobile kar nekaj začudenih pogledov.

No, ne ravno na Tajskem. Tam se namreč na songkran, tamkajšnje novoletno praznovanje, pripadniki vseh generacij zalivajo z vodo na vse možne načine. Z vodnimi baloni in pištolami, cevmi, škafi, vedri pa še kakšno drugo vodno orožje se najde.

Ne gre za nagajanje temveč po tajski tradiciji s tem izkažemo blagoslov. Če se želiš udeležiti teh vodnih bitk, se te odvijajo na 13. april vsako leto.

Karnevali francoske riviere

Južna Francija je neverjetno lepa in zanimiva. Mediteransko morje, šarmantna mesta, filmska kultura in še marsikaj drugega se skriva na francoski rivieri. Medtem ko večina ljudi potuje tja v toplejših mestecih, priporočamo obisk Nice v februarju.

Balon na karnevalu
Tipični baloni na karnevalu francoske riviere.

Kajti takrat se začne mestni karneval, ki traja kar tri vikende. Topovi napolnjeni s konfeti, okrašeni splavi, živa glasba, maškarade in javna nastopanja ter seveda malo morje šampanjca.

Holi

Zgoraj smo že omenili songkran, sedaj pa si predstavljaj, da vodi dodaš pobarvano moko. Kajti to je namreč indijsko proslavljanje holi. Po dveh dneh praznovanja okolica kaže mavrične posledice bojevanja z vodo in barvo.

Ljudje se tako lovijo in barvajo, uživajo v ogromnih kresovih in pijejo thandai – pijačo, ki je obogatena s kanabisom. Barvita bitka se odvija vsako zadnjo polno luno zimskega obdobja.

Spuščanje po reki Vang Vieng

Spuščanje po laoški reki zveni sproščujoče, ampak ni pa ravno pivska ali socialna zabava. No po reki v območju Vang Vieng se to spremeni. Medtem ko se v čolničku spuščaš po reki naletiš na vrvi, ki vodijo do kopnega.

sončni zahod na laoški reki
Predstavljaj si pluti po taki reki in se nato ustaviti na mrzlem pivu.

Po njej se potegneš do brega. In kaj je na bregu? Bar. In ne samo eden. Tako da se lahko med spuščanjem ustaviš v baru po tvoji izbiri, poklepetaš z drugimi obiskovalci in popotniki ter spiješ mrzlo alkoholno pijačo. Nato pa se nadaljno spustiš navzdol po reki. Čarobno!

Podvodni glasbeni festival (Lower keys Underwater music festival)

Nekako si ob takem naslovu predstavljam metalske morske pse in techno globokomorske ribe. A v resnici gre za skupine glasbenikov, ki so oblečeni v potapljaške obleke (ki so po navadi nadgrajene v kostume) in igrajo posebna glasbila, ki jih lahko slišimo pod vodo.

Medtem pa obiskovalci s potapljaškimi maskami in dihalkami plavajo, raziskujejo morsko dno in se prepuščajo glasbi. Zveni božansko. Dogodek se dogaja na Floridi od 12. pa do 13. julija.

Piratski festivali

Verjetno bi si človek predstavljal, da bi bili piratski festivali samo za otroke. Ampak bi se zmotil. Po celem svetu namreč obstajajo festivali, ki celotna pristanišča spremenijo v piratski pristan in to z namenom privabljanja odraslih.

Ljudje so oblečeni v pirate, cene pijač z rumom so znižane in vse povsod se odvijajo mečevanja, prepevanja piratskih pesmi in igranje njihove glasbe, sliši se streljanje topov, v večerih pa se odvijajo ogromne piratske zabave. Takih festivalov je kar nekaj, tako da bi si mogoče celo zaslužili čisto svoj članek. Yohoho!

Prejšnji članek9/11: prelom sodobne zgodovine in družbe, v kateri živiš
Naslednji članekTretjega dela Spidermana ne bomo dobili

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.