Pestra glasbena jesen

Bliža se nam pestra glasbena jesen. Kdo so glasbeniki, ki jih bomo imeli priložnost videti in poslušati?

V Ljubljani:
Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, 19. 9. 2010
Emir Kusturica je svetovno priznan srbski režiser, ki je zrežiral vrsto zelo uspešnih celovečernih filmov. Aktiven je tudi na glasbenem področju. Igral je bas kitaro v skupini Zabranjeno pušenje, sedaj pa nastopa kot vodja skupine Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra.
Boy George 80″a V Živo – Nepozabno, 23. 9. 2010
Boy Georg je znan po neponovljivem slogu in neverjetnem glasu. Je pravi multitalent, izkazal se je kot performer in tekstopisec skupine Culture Club, solo umetnik, producent, pisec besedil, nagrajenec glasbene nagrade Taboo v londonskem West Endu in slavnem Broadwayu v New Yorku, član modne in elitne oblikovalske hierarhije, inspiracija in ikona t. i. Steet styla, ustvarjalec B-Rude Fashion Label znamke s prodajnimi trgi v New Yorku, Los Angelesu in Londonu.
José Carreras, 7.10.2010
Glas José Carrerasa velja za enega najlepših tenorov današnjega časa, v Ljubljani pa ga bomo lahko slišali s posebno gostjo, sopranistko Celine Byrne ter Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Davida Giméneza. Njegov repertoar obsega več kot šestdeset oper, nastopal je tudi za televizijo in filme. Njegova diskografija obsega več kot 150 posnetkov, 50 celih oper, oratorijev, sodobnih in klasičnih recitalov. Prodaja njegovih plošč je dosegla platinaste in zlate naklade.
– Nick Cave & Grinderman, 9. 10. 2010
Nick Cave in njegova divja horda Grinderman prihajajo v Ljubljano v okviru promocijske turneje ob izidu novega albuma Grinderman 2. Gre za skupino, ki je sestavljena iz samega jedra skupine The Bad Seeds.

– Leonard Cohen, 12. 10. 2010
Legenda, ki bo tri tedne pred tem praznovala 76 let, velja za največjega in najvplivnejšega tekstopisca v svetu glasbe, ki s svojim žametnim in včasih temačnim glasom združuje ljubezen, sovraštvo, ljubosumje, vero, izgubljene ideale iz mladosti ter življenjske in verske modrosti.
The Doors Alive, 30. 10. 2010
Ob 45. obletnici nastanka The Doors in 40. obletnici zadnjega nastopa te skupine z Jimom Morrisonom prihaja k nam skupina The Doors Alive. Ustvarjajo zvok, izgled, prisotnost in realistični občutek 60. let prejšnjega stoletja, ki občinstvo popelje nazaj v čas uspešnic legendarnih kalifornijskih rock gurujev The Doors.
Caribou, 7. 11. 2010
Dan Snaith aka Caribou (ex Manitoba) je eden najbolj samosvojih in cenjenih glasbenih producentov zadnjega desetletja. Kljub temu da so Caribou in njihova prejšnja inkarnacija Manitoba že navduševali na ljubljanskih odrih, vam bo zvok novega albuma Dana Snaitha z naslovom Swim razširil mavrični spekter glasbenih širjav in užitkov v magičen spoj elementov indie rocka, elektronske plesnosti, sonične psihadelije in vizualnih ekstravaganc.
Joe Satriani, 10. 11. 2010
Satriani je svetovno znan kot eden tehnično najbolj dovršenih in spoštovanih kitaristov v zgodovini rock glasbe. Po izdaji prvega albuma Surfing With The Alien leta 1987 so ga pogosto izbrali za najboljšega solo kitarista v mnogih glasbenih revijah, prejel je tudi številne glasbene nagrade, kar 14-krat so ga predlagali za nagrado grammy. Sodeloval je z Mickom Jaggerjem na njegovi prvi solo turneji, z Deep Purple in številnimi drugimi.
Joe Cocker, 15. 11. 2010
Tudi po 40. letih kariere v glasbeni industriji je soul pevec Joe Cocker še vedno eden najuspešnejših glasbenikov na svetu. Izdal je 21 studijskih in 4 koncertne albume. Osvojil je mnogo nagrad, kot so Grammy Awards, Golden Globe in Oscar, tako da ni čudno, da so ga že oklicali za glasbeno legendo.

V Zagrebu:
– Guns n Roses, 24. 9. 2010
– Lady GAGA, 5. 11. 2010
– Sting, 8. 11. 2010

Na Dunaju:
– Korn, 26. 9. 2010
– Apocalyptica, 19. 10. 2010
– Simply Red, 23. 11. 2010

V Gradcu:
– ZZ Top 14. 10. 2010

V Linzu:
– Linkin Park, 23. 10. 2010

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.