Pivska in barska pravila

Ko boste naslednjič v baru, vam mogoče katero izmed spodnjih pravil pride prav oziroma vas odreši kakšne nerodne situacije. Seveda vso odgovornost za sledenje in še posebno nesledenje tem pravilom prepuščam vsakemu posamezniku. 

 

1. Preden piješ „shote“ – vedno nazdravi: Zdravica naj bo kratka in ne operna arija samemu sebi in svojemu egu. Če ne drugega, nazdravi na tistega, ki plačuje (če to nisi ti).

2. Dati nekomu za rundo, je vsaj petkrat boljše, kot mu stisniti roko: Zelo enostavna zadeva – iz lastnih izkušenj lahko vsak od nas pove, da je ob prihodu v bar najbolj vesel piva, ki že čaka z njegovim imenom.

3. Plačati pijačo neznani ženski je še vedno kul – plačati vse njene pijače je neumno: Ne glede na to, kako nas sodobna družba bombardira z neofeminističnimi in metroseksualnimi idejami – vsaka ženska je še vedno vesela brezplačne pijače. Da pa to žensko podpiraš celoten večer s pijačami, je neumno, razen v primerih, ko si toliko samozavesten, da veš, da se bo večer končal tebi v prid.

4. Ne vzpostavljaj kontakta z natakarjem, če nočeš pijače: Natakar je tam, da streže pijačo – če ga pokličeš za to, da bi mu povedal kaj drugega, je to kraja njegovega časa … Splošno pravilo – „Don’t f**k with people who bring you food or drinks!“

5. Če se ponudiš, da plačaš ženski pijačo in ona to zavrne, ji nisi všeč: Korelacija v tej točki je dokaj enostavna – ponudiš se, da plačaš pijačo, ona zavrne – je ne zanimaš. Enostavno.

6. Če se ponudiš, da plačaš ženski pijačo in jo ona sprejme, še vedno ni rečeno, da jo zanimaš: Navezujoč se na zgornjo točko – tudi sprejeta pijača še ni vstopnica za srečen konec večera v njeni postelji. Obstaja pa možnost, če tudi samo teoretična.

7. Če se ženska ponudi, da ti plača pijačo, si ji definitivno všeč: Ženskam je res enostavno – moški nikoli ne vemo, ali smo ženskam všeč, medtem ko ene to lahko diskretno nakažejo s preprosto gesto – pivo na njen račun.

8. Če se nekdo ponudi, da ti plača pijačo, ne začni naročati šampanjca, če si prej pil pivo: Izkoriščanje je nesramno in osebno ti ne plačam runde, če začneš naročati ekstremno drage pijače. Izjema je seveda, če rečem v smislu, da dam za rundo in že povem, da pijemo „shote“. Potem pa le – izberi svoj strup.  

9. Naši starši so bili boljši pivci kot mi – vedno: Ne rečejo zastonj „dobri stari časi“. Časi so resnično včasih bili boljši. In naši starši so bili korak pred nami.

10. Nauči se ceniti mačke – če bi bilo žuriranje enostavno, bi to vsi počeli nonstop: Za vsako akcijo obstaja reakcija. Torej, če se imate dobro, če uživate, potem mora biti posledica. Nobena stvar ni zastonj.  

11. Biti pijan, je biti sofisticiran, ampak tega ne znaš izraziti:  Vsak od nas je že imel občutek, ko si poln idej in modrosti, ampak iz neznanega razloga jih ne znaš spraviti iz sebe, če pa že – se ne slišijo niti polovico tako dobro kot v tvoji glavi.

12. Moški ne pije po slamici – ni izjeme: Ko ženska pije pijače čudnih barv (koktajle) po slamici, izgleda kul in seksi – če to dela moški, izgleda gejevsko in patetično!

13. Če je kdaj zmeda, čigava je katera pijača – polnejši kozarec je moj: Kaj več naj še povem na tej točki? Na zdravje!

14. Vsakdo, ki ima v roki tri ali več pijač, ima pravo idejo: Več je bolje, še posebej se splača izkoristiti „happy hour“.

15. Če hočeš piti, pa nočeš, da te tvoj zadah izda, pij vodko: Vodka te ne izda – te bosta pa izdala tvoj bedast, odsoten pogled in momljajoč jezik.

 

Mitja Urbanček

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.