Še zadnji teden Majskih iger – teden druženja, športa, kulture in zabave!

Za nami sta že dva tedna Majskih iger, torej ste si študentke in študentje že precej preznojili majice, naužili kulture in se zabavali na koncertnih prireditvah. Bilo je kar pestro, še bolj zanimivo in po vsej verjetnosti naporno. Že presegamo prvega tisočaka vseh prijavljenih oziroma aktivnih športnikov študentov. Vse skupaj se bo kmalu končalo, vendar nas še čaka bogat športni program in dva kulturna dogodka. Majske igre se bodo zaključile s koncertno prireditvijo za Bežigradom, kjer vas bodo še zadnjič pred napornimi izpiti razgreli Blow Up, Piksna, Zablujena generacija, Naio Ssaion in Vlado Kreslin.

Dogajanje se je pričelo v ponedeljek, 7. maja 2007, na igrišču v Rožni dolini, kjer so študentje poskušali z duhovitostjo in polno mero domišljije premagati zakon gravitacije. Tako so poskušali z “intelektualnimi” rešitvami z vrtoglavih petnajstih metrov spustiti jajce z edinim ciljem, da po pristanku ostane še zmeraj celo in nepoškodovano. Ideje so bile zanimive in atraktivne. Poskusili ste se lahko v surfanju in tako podoživeli pridih poletja in morskega vzdušja. Manjkala je le morska voda. Pogumni pa so se lahko pomerili v borilnih veščinah, saj nam je ekipa vrhunskih borcev prikazala svoje znanje.

Program se je nadaljeval s športnimi dogodki in kulturnimi otočki. Osnovno vodilo Majskih iger je vsekakor šport, zato nas zelo veseli, da se v tako velikem številu udejstvujete naših športnih dogodkov. Pogumni in tisti z večjo mero kondicije ste si izbrali fizične, drugi ste se raje odločili za razmišljujoče, nekateri pa celo za spretnostne športe – vsak, ki si je želel biti aktivno prisoten na naših igrah, je lahko našel svojo disciplino. Ob prijavi je prejel majico ter se družil, zabaval in sprostil s svojimi znanci, kolegi in prijatelji.

Prav tako nismo pozabili na kulturo. Kulturne prireditve so se in se še bodo odvijale na kulturnem otočku v Rožni dolini v gozdičku za domom 3. V tem sklopu so se nam ob soju bakel predstavili različni študentski kulturniki in znana slovenska kulturna imena. Obiskal nas je celo Tone Partljič in nam predstavil nekaj kratkih humoresk. Tematsko smo poskrbeli za širok repertoar in vam poskusili približati pridih kulture v prijetnem okolju. Nikar ne spreglejte še dveh kulturnih dogodkov, ki sta na sporedu v prihodnjih dneh. Na zaključku kulture nas bo obiskal tudi Andrej Rozman Roza s svojo predstavo Kabarete Simplozij. Vidimo se v ponedeljek in torek.

Vabljeni na naše dogodke še zadnji teden Majskih iger. Več o programu Majskih iger najdete na strani www.majskeigre.com in www.ssvets.si.

Pridi tudi ti!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.