Še zaide dober band v Ljubljano

V Slovenijo prihajajo prvaki zvoka, za katerega sami pravijo, da je mešanica punk rocka in keltske (irske) tradicionalne glasbe – Flogging Molly.

Skupina je zastavonoša keltskega punk rocka in po pričevanju tistih, ki so jih že slišali igrati v živo, tudi odlična ‘live’ atrakcija, saj s svojimi irskimi koreninami in posebnim odnosom do življenja samega, pripravijo enkratne šove. A ‘must see’ band, kot tudi pravijo.

Skupina bo nastopila v četrtek 16. Junija ob 21:00 v Kinu Šiška, Ljubljana, cena karte pa je 29 EUR, kar se mi osebno za skupino takega slovesa, ne zdi veliko.Same karte lahko kupite pri znanem ponudniku kart na spletu.

Flogging Molly sicer prihajajo iz ZDA, natančneje iz Los Angelesa, a imajo vsi irske korenine oz. nekateri člani so v svoji mladosti tudi živeli na Irskem, tako da jim je irska kultura zelo blizu. Nastali so leta 1997; ime pa so dobili po baru oz. pubu, kjer so na začetku svoje kariere veliko nastopali – Molly Malone’s. Sama beseda ‘Flogging’ pomeni bičanje oz. bičajoč.
Svojo glasbeno pot so začeli z ‘live’ albumom Alive Behind the Green Door (1997), nato nadaljevali s studijskimi albumi Swagger (2000), Drunken Lullabies (2002), Within a Mile of Home (2004), Float (2008); vmes pa so izdali še tri ‘live’ albume Whiskey on a Sunday (2006), Complete Control Sessions (2007) in pa Live at the Greek Theatre (2010). Konec maja letos, se pravi še pred prihodom v Ljubljano, bodo izdali tudi naslednika Float iz leta 2008 in sicer Speed of Darkness. Po govoricah sodeč naj bi bil album več kot dostojen naslednik albuma Float in svojih ostalih predhodnikov.

Upam da se vidimo na njihovem koncertu v Ljubljani; pravi irski žur je zagotovljen.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.