Škisova tržnica – 10. maj, Ilirija, Ljubljana

Zveza ŠKIS (Zveza študentskih klubov Slovenija) letos že devetič zapored organizira tradicionalno prireditev Škisova tržnica. Največja enodnevna vseslovenska študentska prireditev bo letos 10. maja na letnem telovadišču Ilirija v Ljubljani.

Tradicionalna Škisova tržnica je edinstvena prireditev, kjer se študentski klubi zberejo na enem mestu, se predstavijo obiskovalcem, drug drugemu in širši javnosti. Klubi se bodo predstavljali na stojnicah, ki bodo, enako kot lani, razdeljene v 6 regijskih otočkov. 6 otočkov simbolizira šest regij, v katere so razdeljeni klubi po Sloveniji znotraj Zveze ŠKIS.
Rdeča nit Tržnice 2006 bo ponovno kulinarika, zato se bodo klubi v t.i. regijskih otočkih predstavljali z tipičnimi kulinaričnimi specialitetami kraja, od koder prihajajo. Toda, letos so organizatorji lanskoletni koncept še nadgradili! Poleg kulinarike se bodo klubi predstavljali še s kulturnim in športnim programom.
Omeniti pa velja še nekaj: Zveza ŠKIS bo ponovno izvedla natečaj še neuveljavljenih slovenskih bendov, zmagovalca natečaja pa se nam bosta, pred več tisoč glavo množico, predstavila na sami prireditvi Škisova tržnica. In kdo ve … Morda bo za finalista to pomenilo preboj v sam cvet slovenske estrade …
Program prireditve bo razdeljen na dva dela. Popoldanski in večerni del. V popoldanskem delu se nam bodo s svojimi točkami predstavljali klubi, s kratkimi event-i pa nas bodo ob tem ves čas zabavali tudi animatorji, ki bodo obiskovalcem delili vrsto atraktivnih nagrad. Letos organizatorji obljubljajo še posebej zanimiv in pester program! Pustimo se presenetiti …
Predsednik Zveze ŠKIS, Janez Tonkli, je ob tem povedal: “Letos Zveza že drugič po vrsti čisto sama, brez podizvajalca, organizira prireditev. Lani je bila prireditev več kot uspešna, zato smo se organizatorji odločili, da projekt ponovimo, s to razliko, da ga bomo letos izvedli še na višjem nivoju. Koncept prireditve v osnovi ostaja enak, drugače pa moram povedati, da smo ga v veliki meri, v primerjavi z lanskim letom, nadgradili. Letos npr. smo poleg študentov iz Slovenije vključili še študente iz tujine, ki so pri nas na izmenjavi.”
Ena izmed ključnih novosti letošnje Tržnice pa je chill out prostor oz. program, obogaten z  elektronskimi ritmi house glasbe. Poleg te pa bomo v večernem delu lahko uživali še ob zvokih Big foot mame, Mi2, Res nullius, Red five point star in dveh klubskih band-ov, izbranih na zgoraj omenjenem glasbenem natečaju Škisove tržnice. To sta General Musashi in The matching suits.

Torej, dogajalo bo: 10. maja, na Letnem telovadišču Ilirija v Ljubljani.
Aha, pa še nekaj: VSTOPNINE NI!!!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.