13. Študentski tek na grad

Letos bo študentsko športno življenje v Ljubljani 9. 5. 2006 popestril tradicionalni študentski tek na grad. Na progo dolgo 2,3 km, od Prešernovega spomenika do Ljubljanskega gradu, se bomo mudili študentje in drugi občani v štirih kategorijah.

Študentski tek na grad je športnorekreativna prireditev, ki jo je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani podarila mestu Ljubljana prvič daljnega leta 1994. V vseh teh letih se je teka udeležilo prek 10.000 ljudi. Prijave bomo zbirali na dan teka na Prešernovem trgu že od 17.00 do 18.45, kjer se bomo med ogrevanjem in dobri glasbi malo družili, pokramljali in se spominjali preteklih Tekov. Startni strel bo sprožen ob 19:00 s Tromostovlja. Tekači se bodo podali po Stritarjevi ulici, čez Ciril Metodov trg, po Poljanski cesti, ulici Janeza Pavla II., po cesti Slovenskih kmečkih uporov in skozi Grajski drevored do cilja, ki bo pred Ljubljanskim gradom.
Tako kot vsako leto nas bo tudi letos na cilju čakala priložnostna majica in osvežilna pijača. Manjkala ne bo niti svečana podelitev nagrad in medalj. Na tek nas vabita ŠOU šport in Univerzitetna športna zveza Ljubljana. Še več informacij o Teku lahko prebereš na www.sousport.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.