Majske igre 2006

Spet bo noro! Od 8. 5. do 24. 5. 2006 bodo potekale Majske igre: na 12 lokacijah po Ljubljani, v 26 različnih športnih tekmovanjih, na 12 različnih brezplačnih športnih delavnicah, na 4 različnih koncertnih dogodkih! Lansko leto nas je bilo 2.494. Letos pridi še ti, pa nas bo še več!

Majske igre so zbir športno-družabnih dogodkov in prireditev namenjena študentom.  Pod tem imenom so se pojavile že v 80-ih letih, kot športna tekmovanja med študenti prebivalci posameznih študentskih domov v Rožni dolini v Ljubljani.
Majske igre so  organizirali študentje prebivalci takratnega Študentskega centra v Ljubljani. Svojo današnjo podobo, ki obsega vsakoletno organizacijo športnih tekmovanj v mnogih disciplinah ter vsaj treh večjih prireditev s koncerti glasbenih skupin v mesecu maju, so Majske igre pridobile ob koncu 90-ih let. Takrat se je tudi razširila raznovrstnost Majskih iger, saj so pod okriljem istega projekta potekala tudi ligaška tekmovanja med fakultetami, pohod na Šmarno goro,… Danes na projektu Majske igre sodelujejo Študentski svet stanovalcev Študentskih domov v Ljubljani, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani in Univerzitetna športna zveza Ljubljana.
Majske igre se bodo letos začele 8. 5. z otvoritvenim koncertom v študentskem naselju Rožna dolina, nadaljevale se bodo tekmovanja v športnih disciplinah po študentskih naseljih v Rožni dolini, Bežigradu, Mestnem logu. Do zaključka Majskih iger 24. 5. se bodo zvrstili še koncert na Rožniku ter obilica brezplačnih športnih delavnic.
Vse o Majskih igrah 2006 najdeš na www.majskeigre.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.