Teden socialnega podjetništva

Socialni inovatorji prihodnosti ta teden organizirajo teden socialnega podjetništva.

Socialni inovatorji prihodnosti ta teden organizirajo teden socialnega podjetništva. Udeležite se lahko različni delavnic in sicer:

 

11.3. 2013 od 17-19 na Društvu mladinski ceh delavnica Družbena inovacija v teoriji in praksi

 

Na delavnici boste spoznavali posebnosti pri socialno podjetniških idejah. Zakaj je pomembno, da je socialni podjetnik tudi družbeni inovator. Kaj je družbena inovacija in kateri so koraki družbenega inoviranja. Kako lahko financiramo svojo družbeno inovacijo. 

 

12.3.2013 od 10 -12 na Društvu mladinski ceh delavnica Pravo in socialni podjetnik

 

Na delavnici boste spoznali kako pridobiti status socialnega podjetja, kaj pomeni nepridobitnost, kaj pravi zakon o socialnem podjetništvu, kako pripraviti akt socialnega podjetja, kako je s statusnimi spremembami, računovodstvom in zaposlovanjem.

 

13.3.2013 od 17-19 na Društvu mladinski ceh delavnica Razvoj produktov v socialnih podjetjih in NVO

 

Na delavnici boste spoznali kako razviti oziroma generirati idejo. Kako se lotiti prototipa in kako prototip pripeljati do končnega izdelka. 

 

14.3.2013 od 10-12 na Društvu mladinski ceh delavnica Financiranje socialno podjetniške dejavnosti

 

Spoznali boste hibridne in mikro kredite, obveznice z družbenim učinkom, socialne banke in druge družbeno učinkovite mehanizme za financiranje socialnih podjetji. Preizkusili boste tudi nekaj metod s pomočjo katerih boste lažje ocenili poslovno zamisel. 

 

15.3.2013 od 10-12 na Društvu mladinski ceh delavnica Učinkovita komunikacija znotraj socialno podjetniškega tima

 

Podjetništvo je ne glede na to s katero dejavnostjo se ukvarjamo predvsem delo z ljudmi. Danes za uspešno podjetniško pot strokovna znanja niso več dovolj. Vse večji pomen se pripisuje veščinam dela z ljudmi med katere spada tudi komunikacija. Na delavnici boste spoznali pomen učinkovite komunikacije. 

 

Delavnice so brezplačne za mlade do 30 leta.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.