Top 5 slovenskih podcastov

radio interview, podcast recording - business people talking in broadcasting studio
Foto: ronstik iz iStock

Poslušanje podcastov postaja vedno bolj popularno, kajti poslušaš jih lahko kjerkoli. V avtu, med telovadbo, med tekom, na sprehodu … vse, kar potrebuješ, so slušalke. Pa še to ni ravno »obvezna oprema«.

Opazovalnica

Opazovalnica je zagotovo eden izmed bolj zabavnih podcastov pri nas. V Opazovalnici se pogovarjata Jure Godler in Anže Tomić, ki debatirata o raznoraznih temah. Predvsem pa opazujeta življenje in ga zajemata z veliko žlico humorja. Podcast gradi na razlikah med voditeljema, ki med oddajo spoznavata tako drug drugega, kot tudi sama sebe.

Lovim ravnotežje

Podcast Nine Gaspari ni zaman med najpopularnejšimi. Podjetnica v njem svetuje, kako iz ideje zgraditi odmevno zgodbo. V podcastu Nina Gaspari odgovarja na vprašanja, povezana z življenjem in podjetništvom, v odgovorih pa boš našel mnogo let izkušenj z delom v piaru in podjetništvu.

View this post on Instagram

⁣Ko sem se pred slabim mesecem podala v izziv #NajboljšeZavarovanjeJeTvojeRavnanje, ki ga vodi @generali_zavarovalnica, si nisem mislila, da bom ob koncu izziva prišla do najbolj pomembnih spoznanj na svoji podjetniški poti.⠀ ⠀ 1⃣Prvo spoznanje je povezano z mojim zakaj-em. Odkar sem ga spoznala, ugotavljam, da so vse odločitve, ki jih sprejemam, pa naj gre za manjše ali večje, enostavnejše. Razbremenila sem se nepotrebnih ovinkov in vedno imam občutek, da hodim po svoji poti.⠀ ⠀ 2⃣Začela sem si zaupati. Zaupati v svoje znanje, sposobnosti in izkušnje, ki jih z veseljem predajam tebi in vam, moje drage “sopodjetnice”. Preskočila sem velik kup omejitvenih prepričanj, ki so me (pre)dolgo zadrževale, da nisem naredila prvega koraka na moji poti.⠀ ⠀ 3⃣Prositi za pomoč ni kazanje šibkosti, ampak kaže na tvoje odgovorno ravnanje in priznanje, da vseh znanj enostavno ne moreš imeti. Zelo je pomembno, da se obdaš z ljudmi, od katerih se učiš, s katerimi rasteš in se razvijaš.⠀ ⠀ 4⃣Kot podjetnica moram skrbeti za zdravje svojega podjetja. Večje število virov prihodkov mi omogoča, da se razvijam in da lahko zate še naprej pripravljam številne brezplačne vsebine, kot je podcast #lovimravnotezje.⠀ ⠀ ?Vsa ključna spoznanja, do katerih sem prišla v tem obdobju, lahko vidiš, če skočiš v⠀ spletno trgovino https://ninagaspari.com/shop/.⠀ ⠀ Čakata te dva e-delovnega zvezka: “Kako najdeš svoj zakaj?” in “Kako presežeš omejitvena prepričanja”. Pripravila sem tudi 52-stranski celovit e-vodič za odnose z mediji, ki te bo kot podjetnico naučil, kako novinarju predstaviti svojo zgodbo.⠀ ⠀ Poslušaj še #33 epizodo podcasta: https://ninagaspari.com/epizoda33/⠀ ⠀ Celotno zgodbo o iskanju mojega zakaj-a in sprejemanju podjetniških odločitev v zadnjih mesecih lahko prebereš tukaj: https://ninagaspari.com/kako-v-10-dneh-postaviti-spletni-trgovino/.⠀ ⠀ Vedno pa lahko preveriš, kakšnim tveganjem je izpostavljeno tvoje podjetje. Izpolni kratek vprašalnik, konfigurator pa te bo usmeril k najboljši izbiri zate: shorturl.at/jCFNZ.⠀ ⠀ Katero je tvoje najpomembnejše podjetniško spoznanje? ⬇️

A post shared by NINA | podjetniško svetovanje (@ninagaspari) on

Številke

V podcastu Številke novinar Slavko Jerič razbija mite skozi statistiko in psihologijo. Je strokovnjak za veliko področij, zato se s sogovorniki dotakne marsikatere teme. V ogromnem arhivu bo vsak poslušalec našel nekaj zase, saj podcast zaobjema mnogo tem, vsak pogovor pa poslušalcu prinese veliko novih spoznanj.

Evolucija užitka

Podkast RTV SLO, ki ga vodita Eva in Luka in skozi pogovore o seksu razbijata tabuje in odkrivata skrivnosti zadovoljujočega spolnega življenja. Njuni pogovori so izobraževalni, saj v podcastu vodita pogovore s strokovnjaki z raznih področij seksualnega in duhovnega razmerja.

Študent

Seveda na seznamu ne sme manjkati niti podcast Študent, ki je »a must« za vsakega študenta ali dijaka na poti do samostojnega študentskega življenja. Pogovori s študenti so sproščeni in naravnani k poučnem razglabljanju o študentskih tematikah in izkušnje študentov, ki sodelujejo v izdelovanju podcasta, so zlata vredne.

Pa ti, poslušaš podcaste? Kateri je pa tebi najljubši?

Prejšnji članekTe kofein res lahko strezni?
Naslednji članekLast minute: Kadrovske štipendije Zavarovalnice Triglav

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.