Top darila, ki jih lahko narediš kar doma

Zadnje dneve leta zaznamuje obdarovanje. Če v zadnjem hipu ne veš, kaj bi podaril svojim najbližjim, upamo, da v nadaljevanju najdeš idejo za darilo, ki ga lahko narediš kar doma.

Košara daril

Potrebuješ: več manjših darilc, košaro (ali škatlo), serviete ali na trakce narezan papir, celofan, darilni trak in pentljo

Priprava: V trgovini naberi manjša darila, ki bodo naslovljencu všeč. Pripravi košaro (ali škatlo) in jo napolni s papirjem. Darilca razporedi v košaro, dodaj voščilo in zavij v celofan ali dodaj darilni trak in pentljo.

Košarica daril

Kaj dati v košaro daril?

  • za športnega navdušenca: proteinske ploščice, pripomočki za vadbo, darilna kartica za fitnes ali vodeno vadbo, športne pijače …
  • za pridnega študenta: pisala, rokovnik, beležka, kava, skodelica za kavo, robčki (za izpitno obdobje), post-it listki …
  • za sladkosneda: različne sladkarije, kozarec Nutelle, vroča čokolada …
  • za razvajanje: kopalne kroglice, piling za telo, krema, laki za nohte, maske za obraz …
  • za navdušenca nad peko: modelčki za piškote, knjižica receptov, barve za hrano, drugi pripomočki za peko …
  • »secret santa« (ko naslovljenca ne poznaš preveč dobro): nogavice, sladkarije, majhna steklenička penine …

Recept v kozarcu

Preprosta rešitev, če naslovljenec rad(a) peče, tebi pa se ne ljubi. Z darilom podariš sestavine in recept, ki ga oseba lahko preizkusi.

Potrebuješ: velik steklen kozarec s pokrovčkom, suhe sestavine poljubnega recepta, list papirja, darilni trak

Priprava: izberi poljuben recept za sladico (če si brez idej, preveri recept za okusne brownije). V receptu poišči suhe sestavine (torej moka, sladkor, pecilni prašek …) in jih odmeri. Po plasteh jih nasuj v steklen kozarec in kozarec zapri. Na list papirja zapiši recept za sladico in dopiši sestavine, ki še manjkajo (mleko, maslo …). List papirja z darilnim trakom priveži na kozarec.

Čokoladne žlice

Vroča čokolada

Ideja, za katero si vzemi nekaj več časa in ne deluje za panično pripravljanje darila 15 minut pred odhodom. Čokoladne žlice so super za pripravo vroče čokolade, saj jih le potopimo v skodelico vročega mleka in dobimo okusen praznični napitek.

Potrebuješ: čokolado za kuhanje, lesene žlice, mini penice, mrvice, silikonske modelčke za mafine ali velike ledene kocke

Priprava: na štedilniku ali v mikrovalovni pečici stopi čokolado. Čokolado nalij v modelčke in v vsakega pokonci zapiči žličko. Čokolado po vrhu posuj z mini penicami in mrvicami. Ko se čokolada ohladi, čokoladno žlico zavij v celofan in zaveži z darilnim trakom. K darilu lahko dodaš še navodila za uporabo.

Voščilnica

Po mojem mnenju preveč podcenjeno darilo. Vzemi si čas in izdelaj voščilnico za bližnjega. Obstaja velika verjetnost, da mu bo voščilnica pomenila več kot katerokoli kupljeno darilo.

Božične voščilniceVeselo obdarovanje!

Prejšnji članekNajveč Slovencev si pod smrečico želi nov računalnik
Naslednji članekTech napovedi za leto 2022

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.