Torbica – izjava vsake ženske

Letošnja zimska moda je zopet navijala za torbice izven klasičnih barv sezone, kot so črna, vsi odtenki rjave, bele in rdeče barve. Ljubiteljice torbic živahnih barv boste prišle na svoj račun šele spomladi, saj se je letos zgodil preporod in sicer vrnitev najrazličnejših sivih in temno rjavih odtenkov.

Siva se lepo kombinira z belo in črno barvo, za razbitje monotonosti pa se pojavljajo odtenki na primer igrive rdeče. Letošnja siva barva je še posebej zanimiva, saj se za razliko od poletne kričeče srebrne odraža v svojem novem kovinsko zamolklem tonu. Različni rjavi zemeljski toni so čudovita modna poživitev in se lepo mešajo z bakreno in zlato barvo ter poudarjajo toplino. Več o tem, kako posebne, unikatne in malce fine bomo letošnjo zimo, smo povprašali znanega visokokvalitetnega oblikovalca in izdelovalca ženskih torbic, Miho Pavlija.

Miha, kakšne barve in oblike ženskih torbic so letos modne?
Za letošnjo jesen in zimo so najbolj izpostavljene velike, prostorne torbice. So mehkih oblik, najpogosteje se zapirajo z zadrgo, ročaji pa so nekoliko krajši. Barvna karta zajema v glavnem črno, temno rjavo in sivo. Nekaj je tudi toplih rjavih zemeljskih tonov; rdeče, temno modre, vijolične, volneno bele, ter seveda srebrne, zlate in bakrene barve.

Tudi moški vedno raje sežejo po modnem dodatku, ki se mu reče torbica. Kakšne barve in oblike pa so v letošnjih zimskih mesecih modne za moške?
Res je, tudi moški vedno raje segajo po usnjenih torbah. Najbolj priljubljen je minimalizem, gladke in ploščate torbe, ki se nosijo čez rame. Vodilna barva je črna. Pri nas moških torb ne izdelujemo.

Kdo kreira vaše modne torbice?
Pri nas modeli nastajajo s skupinskim sodelovanjem sestre Nataše, ki je mojstrica usnjene galanterije ter žene Irene, ki z dobro risarsko roko prispeva k izvirnosti torbic.

Iz katerega materiala izdelujete torbice in kateri material je letos najbolj moden?
Vsi naši izdelki so narejeni iz naravnega usnja. Predvsem uporabljamo goveje usnje, obdelano na različne načine. Letos je najbolj moden nežno zmečkan črn lak, ki je tudi zelo hvaležen za uporabo, saj je trpežen, na njem pa se tudi ne poznajo prstni odtisi. Poleg govejega uporabljamo tudi ovčje in kozje usnje za večerne torbice.

Izdelujete poleg torbic tudi druge artikle? Katere?
Trenutno imamo v rednem programu 85 različnih torbic. Seveda so serije zelo majhne. Veliko strank si za izbran model izbere svojo barvo in ti kosi so unikatni. Izdelujemo tudi damske in moške pasove, denarnice, razne dokumentne etuije, drobižnice, etuije za ključe, kozmetiko, …

Torej draga dekleta, majhne torbice, ki so bile značilne za minimalizem prejšnjih sezon, so se počasi le poslovile. Končno bomo zopet uživale v velikih torbah, v katere je mogoče spraviti vso mogočo šaro, ki jo ima vsaka ženska rada ob sebi. Ampak minimalizem prejšnjih sezon še ostaja, kar pa ne pomeni, da okrasno poudarjeni šivi, kovinski obroči, zadrge in zakovice na vaši torbici niso trenutni trend. Brez skrbi si lahko privoščite veliko minimalistične svobode.

Velike torbe so torej trenutno atraktivne in modne, zdravniki pa opozarjajo, da njihovo nošenje povzroča hude zdravstvene težave. Zato pazite, da ne boste res imele vsak dan “nabite” torbe. In ne nosite vseh študijskih knjig in akt v eni sami veliki torbi. Napolnite jo raje z žensko zimsko prvo pomočjo, kot so papirnati robčki, krema za roke, balzam za ustnice, kompaktni puder, sence za veke, prva pomoč za pričesko, obvezni žvečilni gumi, mobitel in notesnik. Kot kombinacijo torbici izberite isti pas, čevlje ali denarnico. Naj odtenki ne samevajo na vas.

In še nekaj – moderni so bravni odtenki, ki so bili že nekoč v modi! Zato naj vam ne bo težko malce pobrskati po mamini ali babičini omari. Nikoli ne veš, kakšen biser lahko tam najdeš!

Maja Kranjc Müller

 

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.