Utrinki s Škisove tržnice 06

Na letnem prizorišču Ilirija v Ljubljani se je 10. maja zgodila največja študentska enodnevna  prireditev Škisova tržnica. Tekom celega dne se je na Tržnici zbralo kar 15. tisoč obiskovalcev, za katere je bilo tako s programom kot z gostinsko ponudbo dobro poskrbljeno. Študetnski klubi so se predstavljali znotraj šestih regijskih otočkov, rdeča nit predstavitve pa je bila kulinarika. Poleg tega je organizator prireditve (Zveza ŠKIS) že lanskoletni kulinarični koncept letos nadgradil še s šoprtno in kulturno komponento.

Na uradni otvoritvi ob 13. uri sta vse obiskovalce nagovorila županja mesta Ljubljana Danica Simšič in predsednik Zveze ŠKIS Janez Tonkli. Županja je poudarila, kako velik pomen imajo tovrstne študentske prireditve za vse slovenske študente in mesto Ljubljana, predsednik Zveze pa še dodal, da je glavni cilj Škisove tržnice krepiti regijsko in nacionalno povezovanje študetnskih klubov. Tokratne prireditve se je udeležilo rekordno število klubov (52), ki so pripravili pester kulturni program s katerim so se obiskovalcem predstavili na glavnem odru, poleg tega pa so se na stojnicah predstavljai še s tipičnimi značilnostmi kraja od koder prihajajo.
Novost letošnje Tržnice je bil pester spremljevalni program za obiskovalce, ki so se lahko  preizkušali v različnih družabnih igricah, se učili različnih tehnik mečevanja, se brezplačno ostrigli v lepotilnem kotičku, zajahali elektiričnega bika ali pa zabavali s funballom in odbojko.
Ob 19. uri se je začel večerni glasbeno-zabavni del prireditve. Tam so glasbo vrteli uveljavljeni slovenski band-i ko so: MI2, Big Foot Mama, Res nullius, Red Five Point Star, ob boku teh pa sta se predstavila še dva neuveljvljena klubska band-a, ki sta zmagala n a glasbenem natečaju, ki ga je v ta namen organizirala  Zveze ŠKIS. To sta bila Generalmusaschi in TheMatchingSuits. In kdo ve? Morda bomo za njiju na slovenski glasbeni sceni še velikokrat slišali, saj sta tokrat prvič dobila možnost nastopa pred več tisoč glavo množico. Poleg večjega, rockovskega obarvanega odra je bil na manjšem prizorišču postavljen še en oder z elektronskimi zvrstmi glasbe. Tam so glasbo vrteli DJ Jaka, DJ Shark in DJ Sylvain.
Tudi organizatorji so bili z izvedbo same prireditve več kot zadovoljni, piko na i pa je dodalo sončno vreme.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.