WALID RAAD v Ljubljani

Walid Raad je multimedijski umetnik in profesor umetnosti na šoli za umetnost The Cooper Union v New Yorku (ZDA). V Ljubljani ga gostimo na dveh dogodkih:


PREDAVANJE UMETNIKA

sreda, 11. april ob 20.00, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

(Slomškova 18, Ljubljana)


The Atlas Group je umetniški projekt o dolgoletnih vojnah v Libanonu. V okviru projekta je Raad ustvaril zgodbe, zapiske in like, da bi odprl razmislek o možnostih in omejitvah pri pisanju zgodovine vojn. Projekt Scratching on things I could disavow, ki se je začel leta 2007, proučuje nedavni razmah nove infrastrukture za vizualno umetnost v arabskem svetu ter načine, na katere ekonomski in vojaški konflikti vplivajo na umetnost, kulturo in tradicijo.


Predavanje so omogočili: Trust for Mutual Understanding, The Relationship, Imagine 2020, Evropska Unija – program Kreativna Evropa; Organizacija: Bunker, Ljubljana


UMETNIK NA DELU 

(kreativni proces Walida Raada – delavnica)

četrtek, 12. april ob 19.30, Nova pošta, Ljubljana

(Nova pošta, 46° 3′ 43,171” s. z. š. in 14° 30′ 44,054” v. z. d. oz. nekdanja Stara pošta – Robbova ulica 15, Ljubljana)

 

Umetnik se bo pogovarjal s študenti in drugimi zainteresiranimi obiskovalci o svojih umetniških postopkih ustvarjanja. Dogodek sta pripravila Odprta katedra AGRFT in Nova pošta.

 

Na oba dogodka je vstop prost.

Rezervacije vstopnic: info@bunker.si ali 051 269 906

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.