ZAKAJ ME VARA?

Se predstavnice nežnejšega spola kdaj sprašujete, zakaj moški varajo, ali ste krive ve, jih po skoku čez plot peče vest, gre le za enkratno avanturo ali kaj več?

Čas je, da nehate razmišljati po žensko in prisluhnete obrazložitvam, ki so jih pred leti v neki anketi povedali prav moški.

Raziskave o varanju moških, ki temeljijo na ugotovitvah, ki jih ugotavljajo in potrjujejo moški, je vse več. In zanimivo je, da je večina ugotovitev pri tovrstnih raziskavah zelo podobnih. V raziskavah, v katere je vključeno 200 zvestih in nezvestih moških, je povprečje sledeče.

 

Ali moški partnerico prevarajo že prvi dan, ko spoznajo drugo dekle?

Na srečo žensk temu ni tako. Večina moških žensko, s katero prevarajo svoje dekle, pozna vsaj mesec dni, preden se z njo spusti v avanturo. Le 12 moških od 200 izprašanih je svojo partnerico prevaralo že prvi dan, ko so spoznali drugo.

 

Je za varanje krivo to, da niste dovolj privlačne oz. da je ljubica bolj privlačna od vas?

Kratko in jedrnato – ne. Le 24 moških od 200 misli, da je seks z osebo, ki ima boljše telo, boljši. Ostala večina moških pravi, da iščejo le čustveno pozornost in ne popolno oblikovano telo. Da bi preprečile prevaro, morate torej moškemu izkazovati dovolj pozornosti in ljubezni.

Vas vara, medtem ko je v službi?

Zaskrbljujoče je, da kar 80 moških vara partnerico s sodelavko. Ponavadi je razlog to, da ga sodelavka na delovnem mestu hvali in mu daje občutek večvrednosti. Na srečo lahko tudi tukaj ženske hitro opazimo opozorilne znake. Če svojo sodelavko velikokrat pohvali in omenja njeno ime, potem imate en razlog več za skrb.

 

Vas varajo samo zato, ker jim seks pomeni več kot čustva?

Kar 96 moških od 200 vprašanih ne vara zaradi seksa, ampak zaradi čustvene nezadovoljnosti. Čeprav je za moške značilen stereotip, da jim seks pomeni vse, temu ni tako. Kljub temu da moški svojih čustev ne znajo izražati tako dobro kot ženske, čustva vendar imajo in hrepenijo po tem, da jih ljubkujemo in hvalimo.

 

Ga bo njegov prijatelj, za katerega veste, da vara, prepričal, da je to nekaj povsem običajnega?

Na žalost da! Če se moški nekaj časa druži z nekom, ki vara, se mu to ne zdi več tako narobe. Tako se vsaki skušnjavi težje upre, saj se tolaži s tem, da to počne tudi njegov prijatelj. Kar 154 moških, ki imajo prijatelja, ki vara, se je po njegovem zgledu spustilo v avanturo. Poskušajte se družiti z uravnovešenimi pari, ki se imajo radi in si nudijo podporo. Tako se bo zgledoval po njih.

 

Mu je vsaj malo žal?

Večina moških svoje dejanje močno obžaluje. 154 od 200 moških svojih partneric dejansko noče prevarati, a se jim zalomi in nato dejanje res močno obžalujejo. Moški imajo namreč sposobnost, da svoja čustva potlačijo in se z njimi ukvarjajo kdaj drugič. Tako lahko obžalovanje zelo dobro skrijejo.

Torej za varanje ni krivo to, da nismo videti dobro, in tudi seks mu ne pomeni več kot partnerica in če se že zgodi, da nas prevara, obstaja velika možnost, da to globoko obžaluje in da tega ne bo ponovil. Pa je obžalovanje dovolj velik razlog, da mu oprostimo? Presodite same.

 

Tjaša Ruparčič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.