Zvezdniki z »našimi« koreninami

Pevke, igralci, glasbeniki in še veliko drugega. Te je vedno zanimalo, če ima kdo od njih korenine od tukaj? Slovenija ali malo južno od nas. Tu je nekaj zvezdnikov, ki imajo »naše« korenine.

Rita Ora

Britanska pevka je rojena v Prištini, današnje Kosovo, a takrat še Jugoslavija. Očetu Besniku Sahatçiu in mami Veri Bajraktari Sahatçiu. Prav tako je rojena kot Rita Sahatçiu.

Rita Ora
Rita Ora

Dua Lipa

Še ena Britanka, ki ima korenine iz Kosova. Hčerka Dukagjina in Anese Lipa se korenin ne sramuje in z veseljem pove od kod prihaja njena družina.

Dua Lipa
Dua Lipa

Bebe Rexha

Rojena v Brooklynu očetu Flamurju Rexhi in mami Bukurije . Njeno pravo ime je Bleta in pomeni čebela.

Bebe Rexha
Bebe Rexha

Eric Bana

Igralec poznan po vlogah v filmih Hulk, Troja, Žena popotnika v času in Ledena doba. Rojen v Melbournu s pravim imenom Erik Banadinović. Ima hrvaške korenine in to velikokrat tudi pove.

Eric Bana
Eric Bana

Lorde

Novozelandska pevka ima hrvaške korenine. Njena mati je Sonja Jelić in tako je tudi njeno pravo ime drugačno. Ella Marija Lani Yelich-O’Connor.

Lorde
Lorde

Joe Manganiello

Igralec v filmih Magic Mike, Spiderman ter mož Sofie Vergare ima po materi hrvaške korenine.

Joe Manganiello
Joe Manganiello

David Boreanaz

Poznan iz serije Kosti (Bones) ima slovenske korenine. Po materini strani je tudi priimek slovenskega porekla. Izgovarjal naj bi se Borjanec ali Berginc.

David Boreanaz
David Boreanaz

Christoph Waltz

Igralec poznan iz Djanga, Neslavnih barab in drugih ima slovenske korenine. Njegov pradedek se je iz Slovenije preselil v Avstrijo in šele njegova mati je priimek iz Urbančič spremenila najprej v Urbantschitsch nato v Urbancic.

Christoph Waltz
Christoph Waltz

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekInstagram je »kr neki« (2. del)
Naslednji članekVlaknine: kaj, zakaj in koliko
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.